Alfaset gravlund Foto:
Alfaset gravlund Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalsdebatt:

Kan vi holde gravlunden ryddig?

Jeg har tenkt på dette en stund, og tanken er der hver gang jeg er på gravlunden på Alfaset, på den muslimske delen. Det er en del søppel på bakken.

Det er uverdig at folk kaster fra seg brukte papirlommetørklær, medisin-emballasje og annet rusk. Dette skal kastes i søppelkassene som er plassert på en rekke steder ved gravlunden. Her ligger våre kjære begravet, og så klarer vi ikke å holde dette stedet rent og pent så langt det lar seg gjøre.

Idet jeg forlater gravplassen og er på vei hjem på sykkelen, passerer jeg også en del av gravlunden som er tildelt kristne eller ikke-muslimer, og der ser jeg mindre søppel eller ingen søppel. Nå er denne delen av plassen stor i areal, mye større enn den muslimske delen, så jeg har bare vært på en brøkdel av denne, men det jeg likevel registrer på min begrensede del av turen er at det er mindre eller ingen søppel å observere her. Kan vi lære noe av hverandre, at vi alle holder gravlunden verdig, pen og ryddig og ikke lar søppelet bli liggende igjen på bakken når vi forlater den?

Det jeg har så vidt begynt å gjøre nå er at jeg plukker opp tre stykk søppel-rester når jeg er på Alfaset og besøker min fars grav. Kanskje vi alle bør begynne å gjøre det, så er jeg temmelig sikker på at vi kan få ryddet bort og gjort stedet slik det bør være til enhver tid. Verdig og pent og uten søppel på bakken. Man kan gjerne plukke mer enn tre stykk søppel-rester, det var bare en måte å starte opp ,og så kan man fortsette på sin egen måte.

Alfaset gravlund

Alfaset gravlund