Kommentar:

Hei, hå, nå er det julemesser igjen

Det er delte meninger om man skal si at juletida er i gang 1. desember, første søndag i advent eller om juletreet kan komme opp så snart barna har tatt av seg Halloween-kostymet. Her i avishuset slår vi derimot fast at når julemessene er i gang, da er det også juletider igjen.

For som du som leser kanskje har fått med deg, så står julemessene nå i kø for å invitere nærmiljøet inn. Enten du er på Rødtvet, Høybråten, Tveita eller et annet sted i Groruddalen, så er det stor sannsynlighet for at du ikke trenger å reise langt for å få oppleve topp julestemning.

Det er noe unikt med disse julemessene. Ikke bare fordi det er ildsjeler som står bak det hele, men også fordi vi faktisk får muligheten til å kjøpe godt og fint håndarbeid. For i en tid der økonomien er litt strammere, og vi vet behovet for å tenke miljøvennlig, frister det kanskje ekstra mye å kjøpe gode og varme hjemmestrikka votter til bestemor, eller en deilig ullgenser til ungeflokken.

I tillegg er det mange som rett og slett bare synes at det er hyggelig å ta turen ut for å titte, kjøpe noen lodd og treffe naboer på den lokale julemessa. Nå som det i tillegg er meldt at det igjen skal bli litt hvitt på bakken og grener igjen, er det spesielt godt å få komme inn til duften av rykende varm drikke og deilig søtbakst.

Selv om de første julemessene er over allerede, vet vi at det er mye spennende som gjenstår på juleprogrammet. Med to uker igjen til julegraner over hele Groruddalen skal tennes, byr Groruddalens ulike ildsjeler på julekonserter, julemarked og juleverksted for små og store. Det tyder med andre ord på at vi skal få en ordentlig magisk og flott Groruddals-jul!