Arne Bamer. Foto:
Arne Bamer. Foto:Bilde 1 av 1

Debatt:

Massiv boligbygging på Løren

Med tanke på utviklingen som skjer på Løren er det mange som er redde for at utbyggingen skal bli like ille på Økern, Risløkka og Refstad. Løren skulle bli en livlig bydel, ifølge det Bård Folke Fredriksen (H) fortalte meg for noen år tilbake.

Det som nå skjer er at flotte kontor- og industribygg blir revet slik at alle arbeidsplasser blir borte (gjenbruk?).

Hvor er byens politikere og administrasjon? Her får utbyggerne herje fritt! Salgsannonsene viser fine gårdsrom, gjerne med referanse til Torshov-gårdene som ble bygget for 100 år siden. Bilder av byggenes fasader blir klokelig ikke brukt.

Sletta i Grenseveien fikk sin «Berlinmur», og nå kommer en lignende ut mot Ring 3. I Lørenveien fra Lørenvangen mot Økern er det bygget åtte-ni etasjer ut mot gaten på begge sider. Byggene er trukket så langt ut mot kjørebanen at myndighetene har funnet ut at gaten bør bli enveiskjørt. Hva med f.eks. sol og lys?

Den kjente arkitekten Nils H. Eggen, som døde i juli, ble omtalt som «en som var opptatt av tillitsforholdet til byggherren, men minnet oss om at vi alltid har to byggherrer: Kunden og allmennheten. Vi skal bygge for et bedre samfunn».

Arkitekturprofessor Thomas Thiis Evensen sa i sin tid noe slikt som at «byens gater, streder og torg er borgernes felles stue». Noe å tenke på med henvisning til det vi nå ser.
Skal OBOS, AF-gruppen og andre utbyggere fortsatt få fare fram som de selv ønsker, kun med tanke på størst mulig fortjeneste?