Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Søppelhistorien gjentar seg

Med jevne mellomrom dukker det opp meldinger i redaksjonen fra frustrerte beboere. De har observert at folk har satt igjen gamle møbler og annet søppel ved glass- og metallcontainere eller ved Fretex-boksene som står rundt om i dalen. Men om problemet løses ett sted, så dukker det stadig opp andre steder.

Det kan være mange grunner til at dette skjer. Selv om det er vanskelig å være sikker, er det mulig å spekulere. Kanskje har man ikke bil, og dermed blir det å kjøre gamle møbler på diverse miljøstasjoner og gjenvinningsstasjoner vanskelig. En del har kanskje observert at det har blitt satt igjen møbler ved containerne som etter hvert har blitt fjernet av Bymiljøetaten, og dermed har de bare gjort det samme.

I flere land er det vanlig å sette gamle møbler ut på gata slik at andre kan ta dem med selv. New York er blant de byene der du fort kan finne en gammel sofa på fortauskanten.

Om det er vanlig praksis der man har vokst opp, er det lett å tenke at det er sånn overalt. Man ser alltid verden gjennom sine egne erfaringer, og om du aldri har blitt fortalt noe annet vil du ikke nødvendigvis tenke at det er noe annerledes andre steder.

Så hvilke alternativer finnes om man har gamle møbler og andre ting som man ikke kan kaste i vanlig søppel?

Et av alternativene er Ruskens søppeltaxi. For 250 kroner blir gammelt søppel hentet av Bymiljøetaten og fraktet til gjenn-vinningsstasjonen. Dersom man ikke har bil tilgjengelig er dette den beste løsningen. Eventuelt kan man legge ut ting gratis på Finn.no.

Til syvende og sist er dette med dumping av søppel ved kontainere en uting. Ofte blir det liggende lenge og skaper utrivelige bomiljøer.

Det beste man kan gjøre om man har gamle møbler er å kvitte seg med dem på en skikkelig måte. Og om man ser at det har dukket opp i nabolaget, bør Rusken kontaktes så raskt som mulig.