Trond Botnen
Trond Botnen FOTO: xBilde 1 av 1

Vi kan gjøre det til Groruddalens tur nå

Jeg har i flere år jobbet som frivillig, først for Sletteløkka Vel, og så for Groruddalen Miljøforum (GM), for å redusere støy og forurensning fra Trondheimsveien, og i høst har jeg startet et kollektivopprør mot redusert busstilbud i deler av Groruddalen, særlig på tvers. Disse erfaringene har lært meg at det nytter å jobbe politisk, men at ingenting skjer så lenge man står med lua i hånda og finner seg i alt som skjer.

Derfor stiller jeg nå til valg for MDG, på 46. plass til Bystyret og 15. plass til Alna bydelsutvalg. Ikke fordi jeg er enig i MDG i alt (jeg er f.eks. rivende uenig i bussrutekuttet Byrådet foreslår), men fordi det er de jeg er minst uenig med, og fordi hvis man ser stort på det så har Oslo blitt et bedre sted etter åtte år der MDG har styrt sammen med Ap og SV.  Derfor bør MDG fortsatt ha byrådsmakt.

Men mest av alt stiller jeg til valg fordi det gir meg en mulighet til å være en talsperson for Groruddalen og kjempe for de viktige lokale sakene, som Trondheimsveien og bussrutetilbudet, men også mye annet. Hvis det skal bli Groruddalens tur, så må vi ha flest mulig lokale talspersoner i alle partier. For gjennom Groruddalens Politiske Samarbeidsforum, som jeg har vært med på å arrangere på vegne av GM, så klarte vi å samle politikere fra de fleste partiene om noen lokale saker vi er enige om, på tross av at vi representerer ulike partier.

Derfor skal jeg ikke bare bruke stemmeseddelen min 11. september til å stemme MDG, jeg skal også bruke den til å fremme lokale kandidater fra Groruddalen. Jeg skal kumulere (sette kryss foran navnet) på alle MDG sine lokale kandidater. Da får disse en ekstra stemme og større sjanse til å bli en del av bystyregruppa til MDG. I tillegg skal jeg bruke hele kvoten på 14 «slengere» fra andre partier. Dvs. at jeg skal føre opp gode lokale kandidater fra Ap, Høyre, Venstre, SV og Rødt på baksiden av MDG-stemmeseddelen, slik at disse kan rykke inn i sine partigrupper og bli talspersoner for dalen vår. 

Jeg oppfordrer alle velgere i Groruddalen til å gjøre det samme: kumuler lokale kandidater fra partiet du stemmer på, og før opp opptil 14 lokale kandidater fra andre partier. Hvis nok av oss gjør det, vil det vrimle av lokale talspersoner hos alle de viktigste partiene i neste periode!

Jeg skrev at jeg er opptatt av mange lokale saker. Siden jeg også stiller til valg i Alna, vil jeg nevne to som spesielt angår bydelen vår, men der særlig den første også er viktig for resten av dalen.

  1. Alnabruterminalen er indrefileten i Groruddalen (eller soyaburgeren som mange i MDG nok ville sagt), men er nå dominert av containere og tungtrafikk. Akkurat slik Oslo havn i sin tid var. Nå har vi fått den flotte Fjordbyen i stedet. Jeg vil ha en diskusjon om hvordan vi kan modernisere og regionalisere godstrafikken slik at Alnabruterminalen blir mye mindre og vi kan frigjøre areal til natur og byutvikling. Vi klarte det med havna, vi kan klare det med Alnabru også!
  2. Hver dag sykler jeg fra Lindeberg til sentrum til og fra jobb. Forbi Alnabru følger jeg det som kalles sykkelveien langs E6, men som i praksis innebærer at man må sykle på fortauet, en slags zombieslalom mellom gående, barnevogner og bikkjer, og forbi tre busstopp der folk går av og på bussen. Både gående, syklende og kollektivreisende hater denne farlige og idiotiske løsningen. Jeg vil kjempe for en adskilt sykkelvei her, til glede for alle de nevnte trafikantgruppene, ikke bare oss syklister.

Groruddalen har blitt forfordelt lenge, slik avisa har vist med alle sine oppslag om at vi betaler mest i bompenger, men får minst igjen av bevilgninger til samferdsel. Skal vi gjøre noe med dette, nytter det ikke å syte og klage, vi må få inn lokale folk i Bystyret. Det blir bare Groruddalens tur hvis vi gjør det til det. Gi din personstemme til alle de dyktige lokale folka våre her i dalen, så blir stemmen vår hørt i alle partier etter valget.

Trond K. Botnen
46. kandidat for MDG til bystyret og 15. kandidat til Alna bydelsutvalg