Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Kommentar:

Vi trenger en konkret handleliste

«Nå er det Groruddalens tur». Alle samferdselsmilliardene som røyk vestover før sommeren gjorde at denne noget slitte floskelen ble trukket fram igjen. «Joda, nå gikk riktignok alle pengene et annet sted akkurat denne gangen, men neste gang…»

En slik formulering høres bra ut, men har det iboende problemet at den strengt tatt kan inneholde hva som helst. Og at den er omtrent like bindende som skolisser av overkokt spaghetti. Det må konkretiseres. «Nå blir det lokk over E6». «Nå bygger vi tverrforbindelse gjennom Groruddalen.» «Nå bruker vi 100 millioner på Alnaelva». Dette hører vi dessverre ikke.

Da er det forfriskende å se at Groruddalen Miljøforum tar tak, og rett og slett setter opp en smørbrødliste over viktige prosjekter – og utfordrer partiene til å ta stilling til disse.

Nå er det ikke slik at miljøforumet nødvendigvis sitter på fasiten over hva Groruddalen trenger. De har sitt mandat, og sine klare prioriteringer. Men utgangspunktet er forbilledlig. Istedenfor å rekke ut hånda og håpe at politikere med svært varierende kjennskap til dalen – for ikke å snakke om både lojalitet til og press fra andre områder – skal treffe blink med sine prioriteringer – så tar man fram dirigentstokken og sier klart ifra.

Forumet sier selv at de er spente på hvilke punkter som videreføres i partiprogrammene som utarbeides foran lokalvalget. Fordelen med en slik liste – uansett om man er helt enig i de konkrete punktene – er at det kan bli lettere for velgerne i Groruddalen å se hvilke partier som faktisk prioriterer dalen.

Og jo mer konkret man klarer å være – jo tydeligere vil det bli hvorvidt valgvinnerne faktisk holder ord.

Kanskje denne gang?