INVITERER TIL FEST: Leder av 17. mai-komiteen, Bjørn Revil, gleder seg til å feire nasjonaldagen med hele byen. (Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune).
INVITERER TIL FEST: Leder av 17. mai-komiteen, Bjørn Revil, gleder seg til å feire nasjonaldagen med hele byen. (Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune). FOTO: Nikolai Kobets Freund / Oslo komBilde 1 av 1

17. mai-komiteens leder inviterer til fest: – Blir varm i hjertet

Bjørn Revil leder årets 17. mai-komité og gleder seg til å feire nasjonaldagen med byens skoler.

I år er det Hovseter skole, Østmarka skole og Sedsvoll skole som får gå først i toget, siden de er jubilanter.

– Vi er kjempestolte av jubilantene våre. Det er stor stas at Hovseter, Østmarka og Sedsvoll markerer sine jubileer i teten av barnetoget. Jeg blir varm i hjertet når jeg tenker på hva disse skolene har betydd for så mange årganger med osloborgere, sier 17. mai-komiteens leder Bjørn Revil (Frp).
Det blir en storslått feiring av nasjonaldagen, med start klokka 08.00. Flere gravsteder og statuer skal bekranses, og for mange er det ikke 17. mai uten et besøk til Vår Frelser gravlund. Der bekranses gravstedene til Henrik Wergeland, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen, Viggo Hansteen, Rolf Wickstrøm og Anna Rogstad.
Bekransningene våre er godt besøkt, men jeg har likevel en følelse av at de for mange er den best bevarte hemmeligheten til feiringen i Oslo. I år jobber vi i komiteen for å gi dem litt ekstra oppmerksomhet. Vi tror mange flere vil sette pris på å starte 17. mai med berikende taler om norgeshistoriens viktigste skikkelser, sier Revil.
Etter barnetoget drar mange til sine lokale skoler for å feire. Om man heller vil fortsette festen i sentrum, kan 17. mai-komiteen friste med festkonster på Karpedammen scene ved Akershus festning, der unge talenter og veletablerte artister sørger for underholdningen.
– Nasjonaldagen er og skal være en stor og inkluderende folkefest fylt med glede, men i disse tider er nasjonaldagen vår også en naturlig anledning til å tenke over innsatsen som er lagt ned for at vi bor i et fritt og demokratisk land. De siste årene har vi dessverre fått kraftige påminnelser om at vi ikke kan ta det for gitt, sier Revil.