ALLE FØRSTEKLASSINGENE: Etter at første skoledag var over samlet alle førsteklassingene seg i skolegården og vinket til fotografen - som befant seg på verandaen i tredje etasje. Ikke rart at det myldret av folk rundt førsteklassingene, for foreldrene ville sikre seg et bilde av hele gjengen samlet. Foto:
ALLE FØRSTEKLASSINGENE: Etter at første skoledag var over samlet alle førsteklassingene seg i skolegården og vinket til fotografen - som befant seg på verandaen i tredje etasje. Ikke rart at det myldret av folk rundt førsteklassingene, for foreldrene ville sikre seg et bilde av hele gjengen samlet. Foto:Bilde 1 av 2
NYE SKOLESTARTERE: Storm (6, f.v.), Othilie (6), Emilie (6) og Mie Oline (5) er nå elever på Ammerud skole, og synes det er gøy å lære nye ting og få nye venner. Foto:
NYE SKOLESTARTERE: Storm (6, f.v.), Othilie (6), Emilie (6) og Mie Oline (5) er nå elever på Ammerud skole, og synes det er gøy å lære nye ting og få nye venner. Foto:Bilde 2 av 2

79 skolestartere på Ammerud

På Ammerud skole ble flagget heist til topps, og alle nye elever ble ønsket spesielt velkommen.

– Det er fint å starte på skolen. Det har jeg gledet meg lenge til, smiler Mie Oline (5).

Sammen med Emilie (6), Othilie (6), Storm (6) og 75 andre førsteklassinger gikk hun inn dørene på Ammerud skole som elev på mandag.

– Vi har gått på aktivitetsskolen før vi startet på skolen, og der har vi allerede fått en del nye venner, sier Emilie.

Gjengen på fire beskriver seg som gode venner, og de ser allerede fram til en ny dag bak skolebenken.

– Jeg liker denne skolen veldig godt. Det var veldig gøy å være i klasserommet og hilse på lærerne, sier hun.

Stor læringsglede

– Hva har dere gledet dere mest til?

– Å skrive, sier Storm.

Jeg gleder meg til å lære alt mulig, men det å kunne skrive står høyt på lista, legger Othilie til.

Alle har fått nye skolesekker som de ser fram til å fylle opp med lese- og skrivebøker.

– Det er gøy å være i gang, sier gjengen samstemt.

NYE SKOLESTARTERE: Storm (6, f.v.), Othilie (6), Emilie (6) og Mie Oline (5) er nå elever på Ammerud skole, og synes det er gøy å lære nye ting og få nye venner.

NYE SKOLESTARTERE: Storm (6, f.v.), Othilie (6), Emilie (6) og Mie Oline (5) er nå elever på Ammerud skole, og synes det er gøy å lære nye ting og få nye venner.

Det kan være litt skummelt å begynne på skolen, men det ser ut til at disse førsteklassingene allerede trives godt. Alle er godt kjent i området, og skolegården har de utforsket for lengst.

– Jeg liker veldig godt å leke i lekestativet og være med vennene mine, og så liker jeg meg på aktivitetsskolen for der skjer det så mye, sier Mie Oline.

Fokus på trivsel

De bor på Ammerud, alle sammen. Emilie og Mie Oline kjenner hverandre fra barnehagen, og at de nå går i samme klasse synes de er veldig gøy.

Første skoledag er en stor dag for elevene, men også for skolens rektor og ansatte.

– Dette er en spesiell og spennende dag som vi har gledet oss til. Det er like morsomt å ta imot nye elever hvert år, sier rektor Kiet Minh Dang på Ammerud skole.

Han ønsket nye skolestartere velkommen for fjerde gang. Selv om han har kommet inn i rytmen, må han innrømme at også han blir litt nervøs.

– Det er mange nervøse barn her i dag, og jeg kjenner det litt selv. Jeg husker første gang veldig godt, da var jeg veldig nervøs, sier rektor.

– Vi er opptatt av at alle skal føle seg trygge på Ammerud skole. Vår oppgave er at alle trives og at alle lykkes, sier han.

Mottatt med sang

Alle skolestarterne på Ammerud ble tatt imot i gymsalen av skolens lærere og stab for øvrig. Det er godt også for de foresatte å knytte et vennlig ansikt til alle nye navn man skal forholde seg til i den nye skolehverdagen.

Også skolens kor hadde funnet veien til gymsalen denne dagen, og med flott sang og god stemning levert fra scenen ble dagen rammet inn på en fin måte… før hver og en ble kalt opp for å håndhilse på rektor og de respektive kontaktlærerne og assistentlærerne. Deretter bar det inn i klasserommene, mens foreldrene mottok nødvendig informasjon og ellers kunne nyte frukt og en kopp kaffe sammen med alle de nye bekjentskapene.

Oppfordrer til AKS

Årets førsteklassinger er fordelt på fire klasser. Nytt for året er at alle får et læringsbrett hver. Det skal brukes hyppig i undervisningen.

– Dette er en høytidelig dag for skolen. Det er spente, nervøse og ikke minst nysgjerrige elever som møter opp, sier undervisningsinspektør på 1. til 3. trinn, Trinh Tran.

– Mange har allerede vært på aktivitetsskolen, og det er noe vi oppfordrer til. Da blir de kjent med andre elever, de voksne og miljøet ellers, noe som er med på å trygge elevene, sier hun.