Linderud gård 02

Forslag til aktiviteter i Groruddals-sommeren

Her får du tre godbiter å planlegge inn i familiekalenderen når familien skal ut på tur i Groruddalen.

Historisk familiesøndag 

Hvordan var livet i Christiania på 1600-tallet? Og hvorfor bygget Erich Mogensøn en lystgård på landet på Linderud hundre år senere? Dette får du svaret på søndag 14. juli på Linderud gård. Da inviterer gården til familiesøndag under temaet byliv og landliv. Det blir omvising og tegneserieverksted i de historiske interiørene på gården. Ta turen klokka 14 og hør mer om byens historie fra denne tiden. Det hele går av stabelen i forbindelse med byjubileet «Oslo 2024». Fortellinger fra byens historie, om de rike familienes herregårder og om hvordan livet på landet var for vanlige mennesker som jobbet for de rikeste i samfunnet, står for tur. 

Kafétreff med naboen  

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) åpner dørene for sosialt treff. På Nabolagskafeen søndag 7. juli er barnefamilier invitert til å knytte nettverk og skape fellesskap. Dette vil stå i fokus denne dagen. Kafeen skal være et sted hvor barnefamilier fra nabolaget kan møtes og delta i ulike aktiviteter sammen. Tanken bak er å bygge nettverk og fremme en sterk fellesskapsfølelse blant familiene i området på og rundt Furuset. Dørene til Nabolagskafeen åpnes hver søndag fremover klokka 14. Arrangementet er et samarbeid mellom Flerkulturelle kvinnegruppe og biblioteket og aktivitetshuset på Furuset. 

Filmskole på Startblokka 

På utkikk etter noe å gjøre i sommer? Kanskje også interessert i film og det å skape noe? Fra 15. til 19. juli arrangerer Groruddalen Frie Filmere (GFF) sommerfilmskole på Startblokka. Tilbudet er rettet mot barn og ungdom i alderen 10-14 år. Startblokka ligger i Østre Aker vei 90 i Bydel Bjerke, og anses å være starten på byutviklingen som skal skje på den gamle industritomta hvor Siemens tidligere hadde sitt hovedkvarter. Det hele er et samarbeidsprosjekt mellom bydelen ved Groruddals-satsingen og eiendomsutvikleren Stor-Oslo Eiendom. Blokka er et sted hvor man skal starte noe nytt, som sin egen arbeidplass eller nabolagsaktiviteter.