BORTE BRA, HJEMME BEST: Laila Samuelsen har gode minner fra oppveksten på Haugenstua. Erfaringene derfra har hun alltid med seg inn i nye musikkprosjekter. Foto:
BORTE BRA, HJEMME BEST: Laila Samuelsen har gode minner fra oppveksten på Haugenstua. Erfaringene derfra har hun alltid med seg inn i nye musikkprosjekter. Foto:Bilde 1 av 2
SHANDEL & SAMUELS: Laila Samuelsen (t.v.) og Jonas Shandel slipper sin første EP fredag 29. mai. Foto:
SHANDEL & SAMUELS: Laila Samuelsen (t.v.) og Jonas Shandel slipper sin første EP fredag 29. mai. Foto:Bilde 2 av 2

Laila Samuelsen før slipp av ny EP:

– Alle steder er fine, men hjemme er best

Laila Samuelsen er låtskriver, artist, og lidenskapelig frisbeegolf-spiller. Som en del av duoen Shandel & Samuels slipper Haugenstua-oppvokste Samuels EP i dag.

Etter mange år i utlandet har Laila Samuelsen fått kjenne på hjemlengselen. Hun har savnet norsk vær og natur, familie og venner. Nå sitter hun på en benk på Smedstua borettslag, utenfor blokka der faren fremdeles bor og kjenner på gleden av å være hjemme.

– Jeg skriver egentlig bare på engelsk, men nå har jeg skrevet min andre låt på norsk. Den er om hjemlengsel og dette stedet, og jeg følte bare at den måtte skrives på norsk, forklarer hun. For de som lurer kan avisa avsløre at den første norske låten Samuelsen skrev var en hyllest til det norske frisbeegolf-miljøet.

Det begynner å bli mange år siden Samuelsen kastet seg ut i verden som artist. Hun bodde lenge i USA og senere i Berlin, men hun sitter fortsatt igjen med følelsen at hun er Stovner-jente, selv om addressen sier noe annet.

Artist til låtskriver tilbake til artist

Manges første møte med Laila Samuels var som frontfigur i The Tuedays. I starten var turnelivet flott, men hun gikk lei og tok et steg tilbake for å jobbe mer som låtskriver. Med unntak av enkelte låter lot Samuels andre synge låtene hennes, men nå er hun klar for å formidle budskapet sitt selv.

– Ofte når jeg skriver sanger så har jeg ikke noe problem med at andre synger dem, men jeg merker at jeg ikke kan la noen andre si det jeg har skrevet nå, sier hun.

Shandel & Samuels – Desert Island (Official Music Video)
Laila Samuelsen er låtskriver, artist, og lidenskapelig frisbeegolf-spiller. Som en del av duoen Shandel & Samuels slipper Haugenstua-oppvokste Samuels EP i dag.

Som en del av duoen Shandel & Samuels med kanadiske Jonas Shandel slipper Samuelsen EP-en «Castaway». Singelen «Desert Island» er allerede inne på kveldslista til den tysk radiokanalen Bayern 1, til Samuelsens store glede og overraskelse.

– Det er litt ekstra gøy at det er akkurat Tyskland, siden det var der Shandel & Samuels ble født. Det er vårt felles land, på mange måter.

Historien om duoprosjektet startet i Berlin etter en låskriver-camp for jenter. Shandel snek seg inn på avslutningsfesten, og de to leide et hus i Spania for å skrive låter for andre artister. Innspillingen av låtene ville det derimot annerledes, og Samuelsen ser nå for seg at dette kan bli et langvarig prosjekt med flere album fremover. De har allerede to EP-er til klare, og håper å slippe debutalbum til høsten.

SHANDEL & SAMUELS: Laila Samuelsen (t.v.) og Jonas Shandel slipper sin første EP fredag 29. mai.

SHANDEL & SAMUELS: Laila Samuelsen (t.v.) og Jonas Shandel slipper sin første EP fredag 29. mai.