LIK MEG: Arin i hovedrollen. Foto: NRK. Foto:
LIK MEG: Arin i hovedrollen. Foto: NRK. Foto:Bilde 1 av 1

Alnabru-jente med NRK-hovedrolle

I fjerde sesong av NRK-serien «Lik meg» er det 14 år gamle Arin som har hovedrollen. På lørdag slippes første episode av den nye sesongen.

Ungdomsserien «Lik meg» har på lørdag premiere på NRK TV og NRK Super. Serien skildrer vanskeligheten av å være del av flere kulturer, og hvordan tenåringsjenta Arin kommer i konflikt med holdningene og reglene hun har hjemme. Vennene får stadig mer frihet og tillit, mens hun selv opplever å få strengere grenser hjemmefra.

Denne sesongen av ungdomsserien skildrer en problemstilling som mange nok vil kjenne igjen: når foreldre og ungdom har ulike forventninger om hvordan man skal passe inn i samfunnet.

– I møte med målgruppa vår fant vi at det var et stort udekket behov for å vise hvordan det er for en ung tenåring å stå i skvis mellom forskjellige kulturer, sier serieskaper Anne Wisløff.

– Vi ønsker ikke å legge skylda på noen av partene, men vise hvordan foreldrenes bakgrunn og fremmedgjorthet i det norske samfunnet, bidrar til å begrense barnas liv, og hvordan barna så langt det lar seg gjøre prøver å ri alle hester samtidig.

Håpet er at episodene kan gi både foreldre og barn et utgangspunkt for videre dialog og bidra til å få fram enkelte utfordringer og problemer for videre samtaler.

«Lik meg» er en ungdomsserie som tidligere har tatt opp temaer som utenforskap, vennskap og tilhørighet. Den har tidligere blitt nominert til Gullruten, og vant i mars 2020 den internasjonale Emmy-prisen for digital barneserie.