KLARE PÅ SCENEN: Hovedkorpset på scenen i Lørenskog Hus, med dirigent Yvonne Hetting i front.
KLARE PÅ SCENEN: Hovedkorpset på scenen i Lørenskog Hus, med dirigent Yvonne Hetting i front. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 1 av 8
STOR LAGINNSATS: Hovedkorpset og dirigent Yvonne Hetting dro seieren i land som et lag.
STOR LAGINNSATS: Hovedkorpset og dirigent Yvonne Hetting dro seieren i land som et lag. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 2 av 8
DE YNGSTE: Junior- og rekrutt sjarmerte publikum med sin framføring av «Bad». Her sammen med dirigent Nicklas Bredahl.
DE YNGSTE: Junior- og rekrutt sjarmerte publikum med sin framføring av «Bad». Her sammen med dirigent Nicklas Bredahl. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 3 av 8
DE YNGSTE: Junior- og rekrutt sjarmerte publikum med sin framføring av «Bad».
DE YNGSTE: Junior- og rekrutt sjarmerte publikum med sin framføring av «Bad». FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 4 av 8
BLIDE GUTTER: Kristoffer og Andreas Nes Pedersen synes det var gøy å delta i DM, og ganske magisk å gå til topps.
BLIDE GUTTER: Kristoffer og Andreas Nes Pedersen synes det var gøy å delta i DM, og ganske magisk å gå til topps. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 5 av 8
POKALEN ER VÅR: Ammerud skoles musikkorps slapp jubelen løs med pokalen i handa.
POKALEN ER VÅR: Ammerud skoles musikkorps slapp jubelen løs med pokalen i handa. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 6 av 8
HER ER POKALEN: Ammerud skoles musikkorps tok førsteplass i 3. divisjon for distriksmesterskapet for skolekorps denne helgen.
HER ER POKALEN: Ammerud skoles musikkorps tok førsteplass i 3. divisjon for distriksmesterskapet for skolekorps denne helgen. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 7 av 8
KLARE PÅ SCENEN: Hovedkorpset på scenen i Lørenskog Hus. Dirigent er Yvonne Hetting.
KLARE PÅ SCENEN: Hovedkorpset på scenen i Lørenskog Hus. Dirigent er Yvonne Hetting. FOTO: Ammerud skoles musikkorpsBilde 8 av 8

Ammerud skoles musikkorps til topps i mesterskap

Søndag deltok Ammerud skoles musikkorps i distriktsmesterskapet for skolekorps i Lørenskog.

Denne helgen var det distriktsmesterskap for skolekorps på Østlandet. Over 100 korps var påmeldt til årets konkurranse og spilte i ulike klasser i Lørenskog hus og på Kjenn samfunnshus. Hovedkorpset til Ammerud skoles musikkorps (ASMK) deltok i 3. divisjon og gikk til topps med 93 poeng. Junior- og rekruttkorpset fikk tildelt den gjeve underholdningsprisen. 

– Det var supergøy å være med på DM. Vi har jobbet hardt, og det var en utrolig følelse da vi vant, sier Kristoffer Nes Pedersen som spiller slagverk. 

Dirigent for hovedkorpset, Yvonne Hetting, understreker at dette har vært en stor laginnsats. Korpset fremførte Particles arrangert av Michael Sweeney og Marche Diabolique av Brian Balmages. 

STOR LAGINNSATS: Hovedkorpset og dirigent Yvonne Hetting dro seieren i land som et lag. FOTO: Ammerud skoles musikkorps

– Vi har valgt å fremføre konkurransemusikk som er veldig gjennomsiktig. Alle må bidra for å sikre en god gjennomføring. Vi har jobbet hardt, og da er det ekstra hyggelig med god tilbakemelding fra dommerne, sier Hetting.

Fornøyd dirigent

Hun sier at hun var svært fornøyd med musikantene etter gjennomføringen. 

– Vi kunne være fornøyd med oss selv i dag uavhengig av resultatet. Vi har hatt en god prosess på øvelsene i forkant, og i dag nailet vi det virkelig, sier en glad Hetting.

Korpset ble bedømt av høyt kvalifiserte og erfarne dommere. Med 93 poeng kan musikantene i korpset være litt ekstra stolte. Alle som får over 90 poeng får første ærespris. 

POKALEN ER VÅR: Ammerud skoles musikkorps slapp jubelen løs med pokalen i handa. FOTO: Ammerud skoles musikkorps

– Det betyr at dommerne mener at vi har musisert litt i dag, sier Hetting som peker på at plasseringen er et bevis på at ASMK klarer å gjøre det bra i korpsverdenen. 

– Ammerud skoles musikkorps holder et høyt nivå og er et godt fritidstilbud for barn og unge i Grorudddalen. Vi er heldige som har svært dyktige instrumentallærere med på laget, sier Hetting. 

Mest underholdende korps

Også junior- og rekruttkorpset til Ammerud skole deltok i konkurransen og fremførte Song av Idar Porsangervoll, Bad av Michael Jackson og Prinsessemarsjen av Øystein Sjøvaag Heimdal. De unge musikantene ble premiert med prisen for mest underholdende korps. 

– Jeg er veldig imponert over hva barna fikk til i dag. Vi vant publikumsprisen, sier junior- og rekruttdirigent Nicklas Bredahl. 

DE YNGSTE: Junior- og rekrutt sjarmerte publikum med sin framføring av «Bad». FOTO: Ammerud skoles musikkorps

– Det var veldig gøy å spille, for det var så mange blant publikum. Alle burde få oppleve følelsen av å være med i DM, sier Andreas Nes Pedersen som spiller trombone i junior- og rekruttkorpset. 

Styreleder Bente Midtskogen er stolt på vegne av musikantene.

– Dette er en stor innsats av hele korpset, og vi er avhengige av at alle medlemmene våre jobber sammen. Det er ekstra stas når det går så bra som i dag, sier Midtskogen.

Engasjerte foreldre

Hun forteller at korpset har god rekruttering og består av tre avdelinger. Både aspirant, rekrutt/junior og et hovedkorps.

Hver sommer reiser korpset på tur, og til høsten er det overnattingsseminar. Annethvert år har korpset deltatt på DM eller arrangert en større showkonsert. 

Korpsleder Lilly Sofie Ottesen understreker at korps er lagarbeid på alle nivåer. 

– Vi er et korps med en engasjert foreldregruppe som jobber for det beste for barna. Vi har det gøy gjennom musikken og forsøker å være et positivt innslag i nærmiljøet på Ammerud og i Groruddalen.