Ordfører Marianne Borgen klippet snora og åpnet drømmeskolegården på Ammerud sist lørdag. Det var mange aktiviteter som ble arrangert, blant annet et skateshow i den nye skateparken og Bumper Balls som Sportsforeningen Grei hadde med seg. Foto: Amama Akram
Ordfører Marianne Borgen klippet snora og åpnet drømmeskolegården på Ammerud sist lørdag. Det var mange aktiviteter som ble arrangert, blant annet et skateshow i den nye skateparken og Bumper Balls som Sportsforeningen Grei hadde med seg. Foto: Amama AkramBilde 1 av 1

Ammerudfestivalen – stedet å være!

Åpningen av Ammerud skoles nye skolegård var forrige helgs store begivenhet i Groruddalen. Her samlet folk seg og fikk testet ut de forskjellige aktivitetene lokale aktører bidro med.

Her kunne du prøve deg på alt fra «Bumper Balls» med Grei Fotball, rulleski med Lillomarka Skiklubb, til skateshow og introkurs med vår lokale skatestjerne Henning Braathen.

Jubel for ny skolegård

Det hele startet med en tom og grå fotballbane som elevrådet ved Ammerud skole i 2018 foreslo å oppgradere. FAU ved skolen tok saken videre, og nå står den splitter nye og fargeglade skolegården klar.

– Et ordentlig områdeløft, sa Meyla Enerly, forrige FAU-leder og ildsjel i arbeidet for ny skolegård.

Tidligere FAU-leder Meyla S. Enerly tok initiativ til å få laget en ny skolegård på Ammerud, drømmeskolegården. En tegnekonkurranse blant elevene ble arrangert - og resultatet ser vi i dag - etter et stort samarbeid med mange bidragsytere. Tinde er en av de mange som kan glede seg over den nye skolegården og alle aktivitetsmulighetene.
 Foto: Amama Akram

Tidligere FAU-leder Meyla S. Enerly tok initiativ til å få laget en ny skolegård på Ammerud, drømmeskolegården. En tegnekonkurranse blant elevene ble arrangert – og resultatet ser vi i dag – etter et stort samarbeid med mange bidragsytere. Tinde er en av de mange som kan glede seg over den nye skolegården og alle aktivitetsmulighetene.
Foto: Amama Akram

En ordentlig feiring ble det også, da selveste ordfører Marianne Borgen tok turen til Ammerud skole for å klippe båndet og offisielt åpne den oppgraderte skolegården.

– Oslos beste skolegård, sa ordfører Marianne Borgen i sin tale til festivalgjestene.

Ammerudfestivalen (KOPI)
Ungdommene på Grow Medielab har laget denne videoen fra Ammerudfestivalen 2022.

Samholds- og trygghetsskapende

Ammerudfestivalen samlet for andre år på rad store og små, som fikk oppleve den gode stemningen som var å finne i ethvert hjørne av festivalen. Her lo, danset, jublet og sang glade mennesker.

– Det er viktig for fellesskapet at vi møtes og snakkes. Slike begivenheter skaper samhold og trygghet, sa ordfører Marianne Borgen.

Ordfører Marianne Borgen
 Foto: Amama Akram

Ordfører Marianne Borgen
Foto: Amama Akram

God hjelp fra aktører

Skolens musikkorps sørget for en skikkelig livat åpning av festivalen med et fengende musikkinnslag. Deretter fikk vi høre taler fra to av ildsjelene bak festivalen og den nye skolegården, tidligere FAU-leder Meyla S. Enerly og nyvalgt FAU-leder Stian Seland.

– Sammen skaper vi et godt skolemiljø for barn og unge, sa FAU-leder Stian Seland i sin tale om den nye skolegården.

– Godt skolemiljø blir det når det er god dialog og samarbeid mellom engasjerte foreldre, begeistrede elever, en ledelse som bryr seg, og aktører som Sparebankstiftelsen, Groruddalssatsingen, Oslobygg og Tverga, som ser viktigheten av felleskap for å skape trygghet og gode oppvekstvilkår for barn og unge.

Stian Seland er nyvalgt FAU-leder på Ammerud skole.
 Foto: Amama Akram

Stian Seland er nyvalgt FAU-leder på Ammerud skole.
Foto: Amama Akram

Noe å gjøre for alle

Videre på programmet var det danseinnslag i regi av Ammerudklubben, skateshow med Henning Braaten, Bumper Balls med Grei Fotball, treplanting sammen med ungdommer fra UngDyrk, rulleski med Lillomarka skilag, musikkinnslag fra Fyrhuset musikkverksted , bodsalg av vintage bøker, klær, og håndlagde smykker fra elever ved skolen. Det var også salg av mat for enhver smak: varmmat fra Vegetarekspressen, popcorn-standen fra Grorudskolenes strykeorkester, og kiosk i regi av skolens orkester.

Etter fjorårets suksess var enda en vellykka festival i boks! En velorganisert og fin festival som garantert kommer til å bli en tradisjon i årene som kommer.