KLARE FOR JULEMARKED: Lene Kragh, Marie Bondkall, fjordingen Sander, Kari Andresen, Jørn Linnerud, Arnfinn Bondkall og Niels Peter Broch inviterer til julemarked på Bånkall gård for andre gang. Foto:
KLARE FOR JULEMARKED: Lene Kragh, Marie Bondkall, fjordingen Sander, Kari Andresen, Jørn Linnerud, Arnfinn Bondkall og Niels Peter Broch inviterer til julemarked på Bånkall gård for andre gang. Foto:Bilde 1 av 3
Foto:
Foto:Bilde 2 av 3
Foto:
Foto:Bilde 3 av 3

Åpner juledørene på Bånkall

Familiearrangementer er et kjent begrep på Bånkall gård, men det var først i fjor de åpnet opp for marked, aktivitet og god stemning i juletiden. Den suksessen fortsetter i år.

– Det kom for oss at det var jul, ler Jørn Linnerud.

Akers Avis Groruddalen møtte Linnerud sammen med Arnfinn og Marie Bondkall, Kari Andresen, Niels Peter Broch og Jon Vegard Hovdal inne i skjenkestua på Bånkall gård. På julemarkedet vil 20 utstillere finne veien til gården og plasseres rundt i de ulike husene, fem i skjenkestua og 15 i kultursalen i låven.

– Vi har tenkt på å arrangere julemarked lenge, men det er først nå som det er blitt mer tilrettelagt at vi har tatt grep. Markedet i fjor ble veldig vellykket og det strømmet til med folk. Nysnø fikk vi også, smiler Arnfinn Bondkall.

Det har derfor ikke vært noen diskusjon om julenekene skal henges opp eller om utstillere skal ringes i år også, det falt helt naturlig. Årets julemarked går av stabelen til helgen, lørdag 7. og søndag 8. desember.

I Bånkalls ånd

Selv vil arrangørene si at de har lagt markedet på et nivå hvor nærhet og kvalitet står høyt.

– Det hele skal forbindes med ordentlighet og ekthet, som resten av gården. Utstillerne som kommer har med alt fra mat til strikk og kniver, sier Marie Bondkall.

Og under kategorien mat gjemmer både julekaker, honning, sjokolade, spekepølse og Lìf lagas eplemost seg. I tillegg blir det kafé i fjøset, med pølser, vafler, grøt og gløgg.

– Vi gleder oss til å få julestemning og starte jula sammen, sier Kari Andresen.

Fjordingen Sander fra Alna ridesenter tar turen til Bånkall denne dagen for å ta med dem som ønsker det på tur med hest og vogn. Det gjør også Snekker Andersen, som vil stå for eventyrstund for barna i bryggerhuset – spilt av Jon Vegard Hovdal.

– Her er det flotte omgivelser, og det er veldig hyggelig å ta del i et så gjennomført arrangement som dette i førjulstiden, sier Hovdal.