Attia Mirza Mehmood og Anne-Beth Grihamar viser frem noen av matproduktene de leverte ut på menighetshuset ved Østre Aker kirke. Foto: Rolf E. Wulff
Attia Mirza Mehmood og Anne-Beth Grihamar viser frem noen av matproduktene de leverte ut på menighetshuset ved Østre Aker kirke. Foto: Rolf E. WulffBilde 1 av 1

Attia tok grep og satte i gang med utdeling av matposer

Det er vanskelige tider for enkelte. Strøm, bensin og matpriser skyter i været. Folk som aldri har tenkt tanken på å be om hjelp befinner seg nå i en slik situasjon. Det har SIMOF tatt konsekvensen av.

– Vi må starte et sted, sier leder for SIMOF (Samhold i mangfold og frivillighetsarbeid), Attia Mirza Mehmood.


Hun står sammen med Anne-Beth Grihamar i menighetshuset ved Østre Aker kirke, hvor de deler ut matposer til dem som trenger det i nærområdet for Ulven, Fjellhus, Teisen og Bryn.

Ikke overrasket

Vi er innom helt i starten av seansen, så foreløpig er det ingen som har tatt turen innom. Men Attia har spurt om vi kan lage en liten reportasje slik at de får spredt budskapet.

– Alt er basert på frivillig innsats, så vi har jo ikke midlene til å gå ut bredt og fortelle at vi er her, men vi bruker våre kontakter og de informasjonskanaler som er tilgjengelig, så det er supert at du kommer innom, smiler Attia.

Hun tror det kan komme mange i løpet av dagen, men blir ikke overrasket over om det blir lite oppmøte.


– Det viktigste nå er at vi er i gang og at det blir kjent at vi er her. Foreløpig skal vi gjennomføre dette to ganger i måneden. I første omgang var det viktig for oss med dette tilbudet nå som det snart er jul.

Tingenes tilstand

– Det er fint her på menighetshuset ved kirken, men vi har forståelse for at det kan bli litt langt unna for enkelte. Vi håper på sikt å finne et lokale som kan ligge litt mer tilgjengelig og sentralt for de fleste, sier Attia.


På sikt håper de også og kunne evere ut matposer selv rundt i lokalmiljøet.


– Det vil føles tryggere for enkelte hvis de kan få det levert hjemme. Ikke minst med tanke på at det er langt ifra «tradisjonelle fattige» som nå trenger hjelp. Det er dessverre mange som ikke får endene til å møtes, og det gjelder ikke minst mange som aldri hadde trodd de skulle få behov for å be om hjelp. Man kvier seg for å innrømme at man trenger hjelp. Men nå er det faktisk vanlige folks tur til å komme i en slik situasjon. Det er samfunnssituasjonen som har skapt det. Et resultat av tingenes tilstand. Derfor er målet vårt å alminneliggjøre å be om hjelp. Det er ingen skam rundt dette, påpeker Attia.

Litt godterier

De har inngått en avtale med Matsentralen for leveranser, og foruten grønt og frukt kan de levere ut produkter så man får mulighet til å sette sammen gode, sunne frokoster og middager. Nå som det er tett opp mot jul har de også produkter som skal til for å lage julebakst. De har også fått en del varer fra noen butikker/leverandører.


– Og så er det litt godterier, for eksempel sjokolade. Det er viktig å få litt ekstra kos også, da, smiler Attia.


Hun legger til at de får bruke menighetshuset gratis som en base for utdelingen, hvor de også har gaveinnsamling hvor folk kan komme og gi det de ønsker. For eksempel, klær og leker.