SPILLER I KVELD: The Real Thing spiller på Vardeheim i kveld. Foto:
SPILLER I KVELD: The Real Thing spiller på Vardeheim i kveld. Foto:Bilde 1 av 1

Avslutter jazz-året med «ekte varer» på Vardeheim

Jazz på Vardeheim avslutter årets konsertrekke i kveld med en ordentlig sukkerbit. På den musikalske menyen står nemlig velrenommerte the Real Thing.

Jazz på Vardeheim fortsetter med å gi alle besøkende jazzopplevelser av topp kvalitet, og konserten med the the Real Thing på Vardeheim i kveld er det absolutt beste alternativet som tilbys i denne førjulsperioden. Det norsk/svenske bandet, som feirer 30 års jubileum i år, har denne høsten reist rundt i hele landet med sin jubileumskonsert. Nå er turen kommet Groruddalen og Høybråten.

Der skal organist Palle Wagnberg, gitarist Staffan William-Olsson, trommeslager Erik Jøkling og saksofonist Dave Edge sjekke at smokingsløyfa er på plass før de skal løfte inn et 200 kilo tungt Hammond B3-orgel. Får de det til blir det garantert en forrykende opplevelse med gammelt og nytt repertoar. Musikken er sterkt påvirket av amerikansk Blue Note-jazz ispedd elementer av moderne populærmusikk. Resultatet er en utadvendt, forrykende og meget fengende blanding av jazz, swing, blues, soul, funk og rock. Dessuten skal man ikke se bort fra at det blir noen «julete» swing-toner.

Dørene på Vardeheim åpner klokka 19.30, mens konserten blåses i gang klokka 21.00.