KLINKET TIL: Romsås Storband blåste skikkelig til på Bånkall gård da de etterlengtede tirsdagskonsertene var igang. Her er det Pål Enger som gjør sitt ytterste for å traktere Bob Mintzers utfordrende jazz. (Foto: Tom Evensen) Foto: Tom Evensen
KLINKET TIL: Romsås Storband blåste skikkelig til på Bånkall gård da de etterlengtede tirsdagskonsertene var igang. Her er det Pål Enger som gjør sitt ytterste for å traktere Bob Mintzers utfordrende jazz. (Foto: Tom Evensen) Foto: Tom EvensenBilde 1 av 1

Bånn gass på Bånkall med Romsås Storband

Endelig var tirsdagskonsertene med storbandmusikk i gang igjen på Bånkall gård.

Rett før kalenderen viste april var det duket for en etterlengtet årsdebut på Bånkall gård, når Romsås Storband omsider inviterte til tirsdagskonsert igjen.

Riktig nok var ikke konserten like godt besøkt som forrige gangen storbandet besøkte Bånkall, men dette var en kalkulert risiko fra bandets del.

– Vi visste at den jazzen vi spilte denne gangen kunne være litt avansert, sier storband-veteran Rune Wold.

Denne gangen var det nemlig låter fra amerikaneren Bob Mintzer som skulle tolkes – atpåtil uten noen vokalist på scenen.

– Det er uansett litt moro å prøve seg på litt forskjellig musikk, vi må jo utfordre oss selv litt også. Og samtidig utfordre publikum litt, humrer Wold.

FYLLER SCENEN: Og vel så det. Det kalles ikke  storband uten grunn. (Foto: Tom Evensen).
 Foto: Tom Evensen

FYLLER SCENEN: Og vel så det. Det kalles ikke storband uten grunn. (Foto: Tom Evensen).
Foto: Tom Evensen

Og han hadde et klart inntrykk av at de som hadde tatt turen til Kultursalen på Bånkall satte pris på det de fikk høre.

– Bra stemning i salen, og god stemning i bandet også. Tror alle syns det var gøy!

Han satte spesielt stor pris på å se så mange unge i salen.

– Kanskje «skremte» vi vekk noen av den eldre garde ved å eksperimetere med noe mer avansert jazz, men man må jo prøve seg litt fram!

Neste tirsdagskonsert ut for Romsås Storband blir en konsert 13. juni, naturligvis også på Bånkall. Titulert «Hummer & Kanari» så mer enn antydes det at der blir det en god blanding av sjangre og noe for enhver smak. I tillegg planlegges det også for den tradisjonelle sommerkonserten.

AVANSERT MATERIALE: Og kanskje litt færre publikummere enn ellers. Men mange unge, og de som tok turen, koste seg ordentlig på Bånkall. (Foto: Tom Evensen)
 Foto: Tom Evensen

AVANSERT MATERIALE: Og kanskje litt færre publikummere enn ellers. Men mange unge, og de som tok turen, koste seg ordentlig på Bånkall. (Foto: Tom Evensen)
Foto: Tom Evensen