MINNES KIELLAND: Rashid Nawaz (Ap), Anders Røberg-Larsen (Ap), Raymond Johansen (Ap) og Lars Erik Fuglesang (Ap) har lært å kjenne Hjalmar Kielland opp gjennom årene. Foto: Sindre Veum Apneseth
MINNES KIELLAND: Rashid Nawaz (Ap), Anders Røberg-Larsen (Ap), Raymond Johansen (Ap) og Lars Erik Fuglesang (Ap) har lært å kjenne Hjalmar Kielland opp gjennom årene. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

Raymond Johansen:

– Betydd mye mer enn folk vet

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), Groruds BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap), Bjerkes BU-leder Lars Erik Fuglesang (Ap) og Stovners BU-leder Rashid Nawaz (Ap) minnes Hjalmar Kielland som en mann som har sørget for at Groruddalen har blitt slik den er i dag.

– Hjalmar Kielland har betydd veldig mye mer enn det folk vet. Han etablerte Akers Avis Groruddalen i 1958 og var redaktør der helt fram til slutten. Han var opphav til Groruddalen som begrep. Det er i dag et navn og en betegnelse som alle identifiserer seg med, sier Raymond Johansen.

Sammen med lederne i bydelsutvalgene i bydelene Grorud, Bjerke og Stovner minnes han mannen som har formet Groruddalen.

– Hjalmar Kielland har hatt en stayer-evne og vært en foregangsmann hele veien. Han er en institusjon, mener Johansen.

Aktiv til slutten

Det er kun noen dager siden Anders Røberg-Larsen sist traff Hjalmar Kielland.

– Jeg var på møte med Grorud Rotary på onsdag, da kom han innom for å gi noen klare beskjeder om hva han tenkte og mente, minnes han.

For det var sånn Hjalmar Kielland var. Og som BU-ledere gikk det ikke lang tid mellom hver gang han slo på tråden.

– De siste åtte årene har vi hatt kontakt så og si ukentlig på telefon eller personlig. Han var opptatt av å få med seg alt som foregikk, samtidig som man ivaretar tradisjonene, påpeker Røberg-Larsen, som har kjent Kielland helt siden han møtte opp på avisas kontor som ung AUF-er.

– Det som kommer til å stå igjen fra Hjalmar Kielland, er den gode lokalavisa. Den har vært god til å ta alle saker, små og store, og det er betydningsfullt, sier Groruds BU-leder.

Bør få gate

Raymond Johansen løfter fram en sterk oppfordring til bydelene: gi han en gate eller en plass.

– Det er bydelenes oppgave, men jeg mener at Hjalmar Kielland fortjener et gatenavn, sier Johansen.

– Han bør få en plass. Det klinger godt, tilføyer Lars Erik Fuglesang.

Anders Røberg-Larsen trenger ikke lang tid på å peke ut hvor Hjalmar Kiellands Plass bør være.

– Der borte ved senteret, hvor de nye boligene skal bygges, det bør bli Hjalmar Kiellands plass, er han tydelig på og peker over broa.