SAMLET GJENG: Et gruppebilde hører med når biskopen og hennes følge kommer på besøk til Årvoll omsorgssenter. Sittende ser vi beboer Randi Fuglesang (t.v.) og beboer og leder for beboerrådet Liv Asta Holth. Til venstre for dem står husvert Liv Enerhaugen. Rett bak ser vi BU-leder i Bydel Bjerke, Lars Erik Fuglesang (f. v.), biskop Kari Veiteberg, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter og seniortilbud, Hilde Selstø, samt husvert ved Årvoll omsorgssenter, Ragnar Kristiansen. Foto:
SAMLET GJENG: Et gruppebilde hører med når biskopen og hennes følge kommer på besøk til Årvoll omsorgssenter. Sittende ser vi beboer Randi Fuglesang (t.v.) og beboer og leder for beboerrådet Liv Asta Holth. Til venstre for dem står husvert Liv Enerhaugen. Rett bak ser vi BU-leder i Bydel Bjerke, Lars Erik Fuglesang (f. v.), biskop Kari Veiteberg, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter og seniortilbud, Hilde Selstø, samt husvert ved Årvoll omsorgssenter, Ragnar Kristiansen. Foto:Bilde 1 av 3
HYGGELIG SAMTALE: Grethe Olstad og Per Moane satte pris på en prat med biskop Kari Veiteberg da hun kom til Årvoll omsorgssenter. Foto:
HYGGELIG SAMTALE: Grethe Olstad og Per Moane satte pris på en prat med biskop Kari Veiteberg da hun kom til Årvoll omsorgssenter. Foto:Bilde 2 av 3
GOD INFORMASJON: Bydelsadministrasjonen i Bydel Bjerke leverte en god presentasjon om de fleste tilbudene de har overfor bydelens befolkning. Foto:
GOD INFORMASJON: Bydelsadministrasjonen i Bydel Bjerke leverte en god presentasjon om de fleste tilbudene de har overfor bydelens befolkning. Foto:Bilde 3 av 3

Da biskopen kom til omsorgssentret

Da Grorud menighet kom med ønske om å møte administrasjonen i Bydel Bjerke sammen med biskop Kari Veiteberg, benyttet bydelen anledningen til å presentere seg selv i lokalene til Årvoll omsorgssenter.

Årvoll omsorgssenter er Bydel Bjerkes Omsorg+tilbud. Der er det 80 leiligheter og et aktivitetssenter med møteplass og kafe som også hele bydelens befolkning og andre kan benytte seg av. Et sted bydelen naturlig nok ville vise fram i forbindelse med at biskopen siste uke var på bispevisitas. Før møtet tok både biskopen og sokneprest Tone Marie Falch seg tid til å prate med noen av beboerne som fikk understreket hvilket flott sted de nå kan tilbringe sin alderdom på.

Lokale foreninger

Dessverre kunne ikke bydelsdirektør Bovild Tjønn være til stede, hvilket nok biskopen hadde satt ekstra pris på, siden Bovilds far var biskopens rektor på ungdomsskolen. Men hun fikk en grundig gjennomgang av hva Bydel Bjerke har å tilby befolkningen for alle aldersgrupper. Det som først ble presentert siden man befant seg på Årvoll Omsorgssenter var prosjektet «Leve hele livet i Bjerke», hvis mål er at innbyggerne har mulighet til å delta, bidra og bli inkludert i fellesskapet. Det var seksjonssjef for Årvoll Omsorgsbygg og seniortilbud, Hilde Selstø, som informerte.

Biskopen fikk også oversikt over bydelens nærmiljøprogram for Linderud, Sletteløkka og Veitvet som er et 10-årig utviklingsprogram hvor stat og kommune er inne på finansieringssiden, og hvor det samarbeides mellom lokale foreninger, virksomheter, næringsliv og beboere. Spesielt ble det nye flotte prosjektet Startblokka på Linderud nevnt. 



SAMLET GJENG: Et gruppebilde hører med når biskopen og hennes følge kommer på besøk til Årvoll omsorgssenter. Sittende ser vi beboer Randi Fuglesang (t.v.) og beboer og leder for beboerrådet Liv Asta Holth. Til venstre for dem står husvert Liv Enerhaugen. Rett bak ser vi BU-leder i Bydel Bjerke, Lars Erik Fuglesang (f. v.), biskop Kari Veiteberg, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter og seniortilbud, Hilde Selstø, samt husvert ved Årvoll omsorgssenter, Ragnar Kristiansen.

SAMLET GJENG: Et gruppebilde hører med når biskopen og hennes følge kommer på besøk til Årvoll omsorgssenter. Sittende ser vi beboer Randi Fuglesang (t.v.) og beboer og leder for beboerrådet Liv Asta Holth. Til venstre for dem står husvert Liv Enerhaugen. Rett bak ser vi BU-leder i Bydel Bjerke, Lars Erik Fuglesang (f. v.), biskop Kari Veiteberg, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter og seniortilbud, Hilde Selstø, samt husvert ved Årvoll omsorgssenter, Ragnar Kristiansen.

Behørig presentert

Åpne møteplasser for junior og ungdommer som Veitvetklubben, Bjerkeklubben og Linderud skole ble presentert. Det ble understreket viktigheten av at barn og ungdom skal få muligheter til å delta og ha en aktiv fritid, uavhengig av familiens økonomi. For bydelen har en befolkning som både har rike og fattige familier, samt en del levekårsutsatte områder. Men når alle blir inkludert og alle får et tilbud minskes forskjellene.

Biskopen fikk også høre om jobbtilbud for ungdommer, både i skoleferiesammenheng og ved andre anledninger. Bu-leder Lars Erik Fuglesang bidro med en del av opplysningene. Skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom hvor det blant annet jobbes med helsefremmede og forebyggende fokus på fysisk, psykisk og seksuell helse og mestring, individuelt og i grupper. Et av fyrtårnene i bydel, Nysirkus Bjerke ble presentert av Trude Mette Johansen, avdelingsleder for fritid i Bydel Bjerke. Et tilbud biskopen syntes var ekstra flott å få en oversikt over, blant annet gjennom en egen filmsnutt.

GOD INFORMASJON: Bydelsadministrasjonen i Bydel Bjerke leverte en god presentasjon om de fleste tilbudene de har overfor bydelens befolkning.

GOD INFORMASJON: Bydelsadministrasjonen i Bydel Bjerke leverte en god presentasjon om de fleste tilbudene de har overfor bydelens befolkning.

Stort tap

Det ble snakket en del rundt det faktum at mange beboere fant det vanskelig at Bredtvet kirke «forsvant» og kirkens representanter erkjente selv at det ble et stort tap å miste kirken og at det kan være vanskelig å finne tilhørighet på nytt og at det er viktig å få frem at Veitvet, Linderud og Sletteløkka ligger i Grorud menighets nedslagsfelt, samtidig som deler av Bydel Bjerke har Tonsen kirke som sin kirke.

Ellers satte det geistlige følget stor pris på å få høre om det store frivillige arbeidet som legges ned i bydelen hvor man er svært opptatt av å gjøre ting sammen og hvor alle skal inkluderes.

Bydelsutvalgets leder Lars Fuglesang påpekte også at bydelen er voksende med rundt 1000 nye innbyggere i året og at det skjer mye boligutvikling i områdene. Det ble også understreket at selv om bydelen heter Bjerke så er beboerne veldig bevisst på at de bor på for eksempel Veitvet, Linderud, Økern, Løren og Refstad.

– Det er viktig med de lokale navnene. Men samtidig flott at befolkningen, samme hvor man bor, vet at det er Bydel Bjerke de tilhører når de har behov for ulike tjenester. 

 Biskop Kari Veiteberg og hennes følge satte stor pris på besøket og satt igjen med forståelse av at det er en meget velfungerende bydel de var på besøk i.

NB – Akers Avis Groruddalen vil komme med mer stoff fra biskopens bispevisitas. Hun har besøkt skoler, seniorsentre, bydelsadministrasjoner, idrettsklubber, menighetens tre kirke og mye annet med lokalavisen «på slep». Det hele ble rundet av med bispevisitasgudstjeneste på søndag.