Alt er klart for å åpne dørene for publikum. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm Foto: Bjørn Edvard Engstrøm
Alt er klart for å åpne dørene for publikum. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm Foto: Bjørn Edvard EngstrømBilde 1 av 2
Odd Hamnøy er klar for å selge lynlodd. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm Foto: Bjørn Edvard Engstrøm
Odd Hamnøy er klar for å selge lynlodd. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm Foto: Bjørn Edvard EngstrømBilde 2 av 2

Bruktmarked på Ellingsrud

Nabolagsmarked med salg av brukte klær og gjenstander ble veldig populært på Ellingsrud lørdag 7. mai. Ellingsrud og Furuset menighet hadde invitert nabolaget til å delta i gjenbrukssalget i Ellingsrud kirke for å bidra til mindre «bruk og kast».

Markedsdag i nabolaget gir mye hygge, fellesskap og samhørighet og bidrar til å ta bedre vare på ressursene våre. Både unge og voksne hadde satt opp salgsbord for å selge egne ting til en billig penge. Det var også et eget bord med salg av malerier. Kulturkjeller’n på Ellingsrud deltok med eget salgsbord og med utsalg av kaffe og vafler.

Menigheten hadde øremerket noe av inntektene til utskiftning av noen av vinduene i kirkens annen etasje. Den økonomiske situasjonen i kirkene i Oslo er slik at menigheten må bekoste nødvendig vedlikehold av egen kasse.

Inne i kirken var det nabolagskafé med salg av kaker, brus og pølser, samt lynlotteri med mange fine gevinster. En diger fruktkurv ble sponset av Kiwi Ellingsrud.

Det var lagt opp til salg, bytte eller å gi bort gjenstander og ting man kunne gi slipp på og som andre kunne få glede av. Dette var et lite bidrag til sirkulasjonsøkonomien. Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe nytt, og det er lite bærekraftig alltid å kjøpe nye klær og ting.

Initiativtakere til arrangementet på Ellingsrud var Ellingsrud og Furuset menighet i samarbeid med Naturvernforbundet i Groruddalen, Vellenes Fellesorganisasjon og Miljøagentene.

Odd Hamnøy er klar for å selge lynlodd. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm
 Foto: Bjørn Edvard Engstrøm

Odd Hamnøy er klar for å selge lynlodd. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm
Foto: Bjørn Edvard Engstrøm