ROCK'N ROLL: Charlotte Brænna sto fjellstøtt i rollen som «Oz» i Oslo Spektrum. Foto: Tovita Razzi
ROCK'N ROLL: Charlotte Brænna sto fjellstøtt i rollen som «Oz» i Oslo Spektrum. Foto: Tovita RazziBilde 1 av 1

«She» Will Rock You:

Charlotte Brænna rocket i Spektrum

Kontrasten er stor i musikalbransjen. Charlotte Brænna deler tida mellom finpussen på Bånkallspelet og som bredbeint rockestjerne i Oslo Spektrum.

We Will Rock You er opprinnelig en britisk musikal, der manuset er skrevet av den engelske komikeren, forfatteren og skuespilleren Ben Elton, mens Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor har tilpasset musikken.

I versjonen som gikk i Oslo Spektrum var rollelista fylt av blant andre Ben Adams, Alexandra Rotan, Rein Aleksander, Åge Sten Nilsen, Kirsti Lucena – og Charlotte Brænna.

– Var det her det største showet du har spilt i?

– Arena-versjonen av Grease i Trondheim var også stort, da var det vel rundt 14.000 tilskuere. Men ja, jeg tror dette er det største jeg har medvirket i.

– Du spilte Oz – en slags kvinnelig Ozzy Osbourne. Kan du utdype litt om rollen?

– Handlingen er satt langt fram i tid hvor musikk er forbudt. Jeg spilte en av bohemene som har funnet opptak, bilder og plakater av gamle legender og prøver å etterligne de storhetene og å gjenerobre live-musikk. Så jeg prøvde ikke faktisk å være Ozzy Osbourne, er mer inspirert av ham.

– Men jeg gjorde mye research på vei mot rollen, og det var en veldig morsom prosess, understreker hun.

KONTRAST: Fra Ozzy Osbourne til Bånkallspelet.
 Foto: Tovita Razzi

KONTRAST: Fra Ozzy Osbourne til Bånkallspelet.
Foto: Tovita Razzi

Tar med seg læringa opp til Bånkall

– Hvordan blir det å gå fra Spektrum-bonanza til planleggingen på Bånkall?

– Det er en stor, men samtidig spennende kontrast. Det er hektiske dager akkurat nå, men jeg liker å ha mange baller i lufta.

Brænna spiller nemlig også Mamma Mia på Folketeateret parallelt.

– Det gjør også at jeg føler at jeg er i konstant kreativ flyt og er veldig konsentrert når jeg jobber med de ulike tingene.

Og de store produksjonene er samtidig god læring fram mot premieren på «Bånkallspelet». – Jeg prøver å la meg inspirere av de store suksessene som We Will Rock you og Mamma Mia er og hva jeg kan videreføre inn i spelet, sier Brænna.

17. august er det premiere.

– Jeg gleder meg sånn til å vise publikum de gode utøverne vi har med oss og hva vi har skapt. August kan ikke komme fort nok!

Foto: Tovita Razzi

Foto: Tovita Razzi