HEDERSMANN: Ali Said ble førstemann til å motta Egon-kjedens hederspris. Begrunnelsen er blant annet hardt arbeid over flere år, og Ali er krystallklar på at han bringer med seg arbeidsmoralen inn i 2020, samt at både han og Egon Byporten er sultne på mer. Foto:
HEDERSMANN: Ali Said ble førstemann til å motta Egon-kjedens hederspris. Begrunnelsen er blant annet hardt arbeid over flere år, og Ali er krystallklar på at han bringer med seg arbeidsmoralen inn i 2020, samt at både han og Egon Byporten er sultne på mer. Foto:Bilde 1 av 2
GLADSAK FRA MAROKKO: Febrayer.com laget en liten sak på hedersprisen til Ali Said. Foto:
GLADSAK FRA MAROKKO: Febrayer.com laget en liten sak på hedersprisen til Ali Said. Foto:Bilde 2 av 2

Fikk Egons hederspris: Da ringte pressen fra Marokko

Furuset-mannen Ali Said danket ut drøyt 2000 kolleger og stakk av med Egon-kjedens hederspris som førstemann noensinne.

Det var i forbindelse med et ledertreff med 230 ledere fra Egon-kjeden at restaurant-giganten delte ut diverse priser for å gjøre stas på både restauranter og kolleger som hadde utmerket seg i 2019. Ali Said er til daglig nestleder på Egon Byporten, der han har jobbet i nesten 20 år. Han stakk av med hedersprisen som ble delt ut for første gang.

– Det var en fantastisk følelse da jeg hørte at navnet mitt ble ropt opp, det finnes ikke ord for å beskrive det jeg følte akkurat der og da. Jeg er så utrolig takknemlig for denne prisen. Den gjør meg bare enda mer motivert til å gi enda mer, jeg elsker jobben, smiler en veldig begeistret Ali.

Det var daglig leder Roger Halshamn i Norrein Gruppen, som driver Egon-kjeden, som delte ut prisen. Halshamn leste først opp begrunnelsen for nominasjonen, og sakte men sikkert gikk det opp for de fremmøtte i salen at det var Ali det var snakk om – uten at hovedpersonen skjønte det selv.

– Han ramset opp «en god ambassadør som strekker seg langt, og over flere år», men jeg tenkte aldri at det var meg. Jeg satt med desserten min og nøt den, humrer Ali.

Kommer tilbake

Ali, som har røtter fra Marokko, ble også en liten «snakkis» i foreldrenes hjemland. Den landsdekkende nettavisen Febrayer.com laget til og med en artikkel om 40-åringen.

– Jeg er oppriktig stolt og har fått mange trivelige tilbakemeldinger ikke bare fra folk i Groruddalen og Oslo, men også Marokko.

– Men det betyr ikke at vi skal slappe av. Nå må vi gi enda mer gass enn tidligere, for vi er sultne på mer.

GLADSAK FRA MAROKKO: Febrayer.com laget en liten sak på hedersprisen til Ali Said.

GLADSAK FRA MAROKKO: Febrayer.com laget en liten sak på hedersprisen til Ali Said.

Ikke nok med at Ali ble kronet med hedersprisen; Egon Byporten fikk også «årets Egon» og årets «chef».

– Vi har ansatte fra alle verdenshjørner og arbeidsmiljøet er fantastisk. Det har hendt at folk har byttet jobb, men så kommet tilbake fordi de savnet Egon, kollegene og arbeidsmiljøet, forklarer en entusiastisk prisvinner.

Pila peker oppover

Som nevnt er Ali innstilt på å fortsette i det samme sporet i 2020.

– Vi skal bli enda bedre og fortsette å yte god service og sørge for god gjesteopplevelse. Jeg engasjeres personlig av resultatene og opplevelsen gjestene sitter igjen med etter et besøk hos oss.

Og i tillegg til flere priser har også Egon Byporten hyggelige tall å vise til. Restauranten økte omsetningen med seks prosent for 2019 sammenlignet med 2018; en økning på syv og en halv millioner kroner.

– Vi jobber hardt og trives på jobben. Jeg ser aldri på klokka, for tiden flyr når jeg er på jobb.

– Jeg vil en rette en stor takk til Roger Halshamn og hans administrasjon for denne store utmerkelsen og for tilliten, avslutter Ali.