OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Foto:
OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Foto:Bilde 1 av 3
PAKKET OG KLART: Posene er nå pakket og klare til å deles ut. Foto:
PAKKET OG KLART: Posene er nå pakket og klare til å deles ut. Foto:Bilde 2 av 3
OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen (t.v.) vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Her står hun sammen med Solveig Rostøl Bakken fra Østensjø sanitetsforening. Foto:
OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen (t.v.) vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Her står hun sammen med Solveig Rostøl Bakken fra Østensjø sanitetsforening. Foto:Bilde 3 av 3

Deler ut oppmuntrings-poser til sårbare familier

Norske kvinners sanitetsforening (N.K.S) og Orkla har gått sammen for å nå ut til sårbare grupper som er blitt ekstra berørt etter utbruddet av covid 19. Målet er å bringe litt glede og gjøre en forskjell i en krevende hverdag.

I forbindelse med dagens korona-pandemi har Orkla og Norske kvinners sanitetsforening inngått et samarbeid, og det med et mål om å gjøre hverdagen bedre for sårbare grupper i denne tiden.

Sanitetskvinnene har fått fem millioner kroner fra Orkla til dette prosjektet. Over hele landet skal isolerte eldre, voldsutsatte kvinner og sårbare familier få en oppmuntring i en ellers krevende tid, hvor sistnevnte er hovedfokuset i Groruddalen.

Med et ønske om å samle kreftene her i dalen for å disponere poser med alt fra mat- til hygieneprodukter som skal deles ut i området, ble Solvår Fredriksen kontaktet. Hun er selv medlem i Oslo sanitetsforening.

– Jeg tok da kontakt med diakonen i Grorud menighet for å høre om menighetene i Groruddalen kan være behjelpelige.

OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen (t.v.) vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Her står hun sammen med Solveig Rostøl Bakken fra Østensjø sanitetsforening.

OPPMUNTRINGS-POSE: Solvår Fredriksen (t.v.) vil sammen med Groruddalen sanitetsforening, Høybråten sanitetsforening og menighetene i Groruddalen dele ut mat- og hygieneprodukter til sårbare familier førstkommende onsdag. Her står hun sammen med Solveig Rostøl Bakken fra Østensjø sanitetsforening.

Utlevering i kirkene

– Disse posene vil fortrinnsvis deles ut til sårbare familier, men det er også satt opp to utdelingssteder hvor man selv kan hente en pose, sier hun.

800 poser deles ut i Oslo, hvor 300 deles ut i Groruddalen. Her kan de hentes onsdag 23. september i Fossum kirke mellom klokka 11.00 og 17.00 og i Romsås kirke mellom klokka 17.00 og 19.00.

PAKKET OG KLART: Posene er nå pakket og klare til å deles ut.

PAKKET OG KLART: Posene er nå pakket og klare til å deles ut.

– Rett før korona-utbruddet ble Groruddalen Sanitetsforening etablert, og sammen med Høybråten Sanitetsforening vil de også være med på å dele ut posene.

– Posene deles ut i forbindelse med korona-krisen, og er ment som en oppmuntring til sårbare familier. I posene finner man alt fra mat- til hygieneprodukter, sier Fredriksen.