EN HILSEN FRA JERIKO SKOLE: Mandag var 17. mai-øving på Jeriko kunstgress med Jeriko skole. Johanna helt til høyre og gulblokkene på Lindeberg i bakgrunnen. Foto:
EN HILSEN FRA JERIKO SKOLE: Mandag var 17. mai-øving på Jeriko kunstgress med Jeriko skole. Johanna helt til høyre og gulblokkene på Lindeberg i bakgrunnen. Foto:Bilde 1 av 1

Fanebærer Amal på Jeriko skole:

– Det skal ikke skje feil når vi går forbi kongen

Det sier en stolt fanebærer Amal. Men Amal og de andre Jeriko-elevene trenger ikke å engste seg. Avisa overvar mandagens øving, og Amal og resten av flaggborgen ser veldig klare ut.

– Det er veldig viktig at vi øver, for det skal ikke skje feil når vi går forbi kongen, for eksempel at en mister flagget.

– Det gjør meg stolt. Jeg skal gå fremst og vise tydelig at her kommer Jeriko skole.

Det sier Amal Pope Yactine i 7. klasse på Jeriko skole. Avisa fikk være med da flaggborgen øvde i solsteiken på Jeriko kunstgress.

– Jeg gleder meg mye. Jeg gleder meg til å ha fri fra skolen, og å spise is, utdyper Amal.

Barna på Jeriko skole har øvd før de skal gå i tog i sentrum.

Barna på Jeriko skole har øvd før de skal gå i tog i sentrum.

Med i intervjuet er også Cornelia, Johanna og Augustin.

– Hvordan tror du at du kommer til å ha det når du går på Karl Johan?

– Jeg kommer nok til å være stolt og føle at jeg er en del av Norge, svarer Cornelia.

– Det beste er å gå i tog og feire med familien, legger Augustin til.

Johanna og Cornelia planlegger å bruke festdrakt på onsdag. Amal skal gå i dress, og Augustin har ikke bestemt seg ennå.

• Det er verdt å merke seg at kunstgress er det samme underlaget som Erling Braut Haaland trente på i sine barne- og ungdomsår – og han ble jo ganske god!