JUBELBRØL: Kim Oanh Tran-Ho og Michael Ryan Henriksen Santos ble årets Veitvetpike og gutt. I bakgrunnen står de andre ungdommene, som var ydmyke og flinke til å rose den nye kongen og dronningen. Foto:
JUBELBRØL: Kim Oanh Tran-Ho og Michael Ryan Henriksen Santos ble årets Veitvetpike og gutt. I bakgrunnen står de andre ungdommene, som var ydmyke og flinke til å rose den nye kongen og dronningen. Foto:Bilde 1 av 1

Dette er årets Veitvetpike og gutt

Søndag ettermiddag var det duket for kåringen av årets Veitvetpike og -gutt. Foran et fullsatt publikum imponerte Veitvet-ungdommen med dans og musikk. Årets vinnere ble Kim Oanh Tran-Ho og Michael Ryan Henriksen Santos.

Den lange og tradisjonsrike kåringen av Veitvetpiken og -gutten fant sted på Veitvet, søndag ettermiddag. I år var det hele 16 ungdommer påmeldt til kåringen. I flere uker har ungdommen jobbet på spreng med å finpusse vokalene og samkjøre dansinga før de skulle fremføre innslagene foran venner, familie og alle andre publikummere.

Kim og Michael var begge på hver sin dansegruppe, og jubelen satt løst da navnene deres ble ropt opp.

– Dette var veldig gøy, jeg har ikke opplevd noe liknende tidligere. Jeg ble svært overrasket da navnet mitt ble ropt opp, smiler Michael.

Kim er enig og legger til:

– Det er alltid gøy å vinne, men jeg meldte meg ikke på for premiene, men for opplevelsen.

Alle ungdommene ble belønnet med blomster og rikelig med applaus, og dessuten forskjellige gaver, gavekort og pengepremier.

Tradisjonen med Veitvet-kåringene går helt tilbake til 1958. I år arrangeres Veitvet-dagen for 61. gang – på rad. Avisa har stått bak arrangementet i alle år, og i de senere år i et godt samarbeid med Bydel Bjerke. Trude Mette Johansen var konferansier og har vært sentral i å samle alle tråder fram til arrangementsdagen.

Det er elever fra 10. klasse ved Veitvet skole som deltar, og for en innsats! Mange har ikke verken danse- eller sceneerfaring, men de tok utfordringen og leverte et forrykende spenstig show etter bare tre og en halv uke med øving. Det står det respekt av – noe publikum også viste å sette pris på.

– På scenen i dag er alle vinnere, proklamerte konferansier Trude Mette. Og det har hun rett i. Dette var imponerende og gledelig.

Hele 16 deltakere hadde i år funnet fram til scenen på Veitvet. I tillegg var det andre ungdommer som bidro både med hjemmelaget rap, mens andre styrte lyd og lys.

Et arrangement i beste Veitvet-ånd!

Les hele reportasjen i onsdagsavisa.