STERK INNSATS: Sondre Roset Gartmann (15), Ella Marie Ringerud Jahren (16) og Erika Indahl Ottesen (16) lå lenge i toppen i finalen av Klassequizen på NRK. Selv om det ikke ble seier, kan de fortsatt skryte på seg å være Apalløkkas skarpeste tiendeklassinger - da skolen aldri har kommet så langt i konkurransen tidligere.
STERK INNSATS: Sondre Roset Gartmann (15), Ella Marie Ringerud Jahren (16) og Erika Indahl Ottesen (16) lå lenge i toppen i finalen av Klassequizen på NRK. Selv om det ikke ble seier, kan de fortsatt skryte på seg å være Apalløkkas skarpeste tiendeklassinger - da skolen aldri har kommet så langt i konkurransen tidligere. FOTO: Martine Myhre Shurdhiqi

Ella Marie, Erika og Sondre i Klassequizen: Røk rett før sluttspurten

Selv om det ikke holdt helt til toppen i finalen av Klassequizen, er Ella Marie Ringerud Jahren (16), Erika Indahl Ottesen (16) og Sondre Roset Gartmann (15) fortsatt Apalløkkas skarpeste tiendeklassinger.

Quiz-trioen er de første elevene fra Apalløkka, og de første fra Oslo på flere år som stiller i finalen. De har vist seg sterke i hjernetrim og dukket i kveld igjen opp på tv-skjermen i beste sendetid på NRK. 

Til sammen var det seks finalelag fra seks forskjellige fylker som kjempet om å bli landets skarpeste tiendeklassinger.

Spørsmål som «hvor mange ganger ringer klokka i Bro, bro, brille?», «hvem har malt Vinternatt i Rondane?» og «hvilken gass er det mest av i luft?», ble besvart.

Totalt har 677 lag fra hele landet deltatt i de innledende rundene. Og i mars møttes landets beste skoler til finaler i Oslo. I kveld ble det hele avgjort – og det var elevene fra Skauen kristelige skole som tok med Klassequizen-trofeet hjem. Ikke minst vant de konsert med mP3 i eget nærmiljø. Konserten vil gå direkte på tv med artister og gjester.

Selve finalen ble spilt inn tidligere i år, men ble vist på tv i kveld, lørdag 11. mai.

Hver skole stilte med tre elever, samt én innbytter. Fra Apalløkka er det Sondre, Ella Marie og Erika som har representert skolen og resten av Oslo. På innbytterbenken satt Philip. 

Vi snakket med quiz-trioen for litt over 14 dager siden på Apalløkka skole, da kunne de blant annet røpe at de hele veien har følt seg nok så rolige. 

Sterke på hvert sitt tema  

– Vi føler at en styrke vi har som lag er at vi klarer å resonnere oss fram til ting og tenke sannsynlig, kunne Ella Marie Ringerud Jahren fortelle oss.

En annen styrke er sammensettingen av lag. Mens Jahren har vist seg sterk innen nyheter, samfunn og sport, tar Erika Indahl Ottesen seg av musikk, film, bøker og annen kulturunderholdning. For Sondre Roset Gartmann er det sport, geografi og rare fakta som gjelder. 

Etter at Apalløkkas skolelag var satt, sto radiorunden for tur. Her konkurrerer man mot andre skoler i samme fylke. Tre skoler fikk 12 av 12 poeng, hvor Apalløkka var en av dem. Siden det kun er to skoler som går videre fra denne runden, måtte en ny radiorunde til. 

Den runden gikk Apalløkka seirende ut av. Neste ut var delfinalen, som ble sendt på NRK lørdag 13. april.

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn, hvor lagene får spørsmål om både skolepensum og generell kunnskap. Det er 12. året på rad at NRK arrangerer Klassequizen.