NÅ SKINNER DEN: Julegranene på Kalbakken er tent og lyser opp mørket.
NÅ SKINNER DEN: Julegranene på Kalbakken er tent og lyser opp mørket.Bilde 1 av 4
MÅTTE INN: Det ble for kaldt for blåseinstrumentene å bli med rundt, så garasjen ble forvandlet til en scene for musikantene. (Foto: Tom Evensen).
MÅTTE INN: Det ble for kaldt for blåseinstrumentene å bli med rundt, så garasjen ble forvandlet til en scene for musikantene. (Foto: Tom Evensen).Bilde 2 av 4
GODT OPPMØTE: Mellom 60 og 70 naboer møtte opp for å synge julesanger og se julegrana bli tent, til tross for at det var ganske så kaldt.
GODT OPPMØTE: Mellom 60 og 70 naboer møtte opp for å synge julesanger og se julegrana bli tent, til tross for at det var ganske så kaldt.Bilde 3 av 4
LYSER OPP: Også Flaen borettslag har fått opp julegrana, som sørger for at det blir julestemning både inne og ute også i år.
LYSER OPP: Også Flaen borettslag har fått opp julegrana, som sørger for at det blir julestemning både inne og ute også i år.Bilde 4 av 4

En flott tradisjon lever videre

Engsletta, Akerli og Flaen borettslag er fylt med julegraner etter første søndag i advent. Tradisjonen tro samlet de to borettslagene seg for å lage skikkelig flott julestemning.

– Det gikk veldig fint, selv om det var veldig kaldt. Musikken kunne ikke være med rundt, så da måtte vi improvisere litt og la dem spille inne, sier Helge Jørgensen, styreleder i Engsletta borettslag og humrer godt.

Julegrantenningen er populært blant beboerne i borettslaget. At det da kom rundt 60-70 mennesker på tross av at temperaturen lå godt under ti minus, er Helge veldig godt fornøyd med.

– Det er veldig populært med julegrantenning. Vi ønsker oss også mer småaktiviteter fremover, sier han.

En del av suksessfaktoren er at borettslagene på Kalbakken jobber godt og tett sammen gjennom året. Da er det enklere å få godt oppmøte og gode aktiviteter.

– Julegrantenningen har vært en tradisjon i flere tiår. Vi har et godt naboskap her, slår Helge fast, før han takker avisa for at vi var til stede da julegranene ble tent.