BLIR DET DISSE? Trude Mette Johansen holder godt rundt ungdommene Hamza Farid Malik og Tuva Bryn Midtbøen. Begge to kjemper om å bli årets Veitvetpike og gutt. Foto:
BLIR DET DISSE? Trude Mette Johansen holder godt rundt ungdommene Hamza Farid Malik og Tuva Bryn Midtbøen. Begge to kjemper om å bli årets Veitvetpike og gutt. Foto:Bilde 1 av 3
Trude Mette Johansen. Foto:
Trude Mette Johansen. Foto:Bilde 2 av 3
Gatefest på sletteløkka. Foto:
Gatefest på sletteløkka. Foto:Bilde 3 av 3

Veitvet og Sletteløkka-uka:

En hel uke med «nabolagsfest»

Lørdag går startskuddet for en hel uke med lek, moro, og masse aktiviteter gjennom hele uka på Veitvet og Sletteløkka. Velkommen til Veitvet og Sletteløkka-uka.

Lørdag starter Veitvet og Sletteløkka-uka med «gatefesten» fra klokka 13.00 til 17.00 ved lekeplassen og ballbanen i Askelia.

Store og små ønskes hjertelig velkommen til hygge og moro med hoppeslott og klovnebesøk. Hver dag gjennom hele uka skjer det noe nytt med spennende arrangementer i Veitvet-området.

Felles for dem alle er at det er helt gratis, åpent for alle sammen, og at det er i regi av bydelen og frivlligheten i nærmiljøet. Blant annet med barnedisko på Cafe Chandro og bilijardturnering for ungdommer på Veitvetklubben.

Hensikten med «nabolagsfesten» er å samle hele nærmiljøet, og bringe nye fjes sammen i hyggelige omgivelser hjemme på Veitvet.

– Det er jo i en tid da vi begynner på et «nytt» år etter sommeren med skolestart og tilbake til hverdagen, så vi ønsker å markere dette på en hyggelig måte, smiler daglig leder på Veitvet frivilligsentral Trude Mette Johansen.

Fortjent

Veitvet & Sletteløkkauka har man arrangert hvert år siden 2007.
– Denne uka pleier å være veldig hyggelig og koselig. Det kommer masse folk til de ulike arrangementene, og det hele toppes med kåringen av Veitvetpiken og gutten.

Ikke bare bringer den naboene sammen, men det er også en fin anledning til å bli bedre kjent med, og få en bedre oversikt, over hva som rører og beveger seg av frivillighet på Veitvet.

– Frivilligheten og de mange tilbudene på Veitvet gjør en ekstra innsats for nærmiljøet sitt, og Veitvet fortjener en sånn festival-uke, avslutter Johansen.

Torgshow med den store kåringen søndag 22. september

Siden 1958 har bydelen og avisa gått sammen om å arrangere «Veitvetpiken og -gutten». Den gjeve kåringen lever i beste velgående, og i år kjemper åtte piker og seks gutter om troneplassen på Veitvet.

Veitvet og Sletteløkka-uka rundes av med kåringen av årets Veitvetpike og gutt. 14 tiende-klassinger på Veitvet skole jobber i disse danger med vokaler og «beats», samt dansefoten og takketalene sine. De skal nemlig ut i ilden og vise fram sine talenter for både publikum og juryen, før en avgjørelse skal tas og vinneren kåres. Avisa møtte ungdommen på Veitvet senter. Tuva Bryn Midtbøen og Hamza Farid Malik er spente, og litt nervøse.

– Jeg gleder meg masse. Jeg skal fremføre en dans jeg øver på nå om dagen. Veitvetpiken og gutten er en lang tradisjon, og det er gøy å være med, smiler Hamza.

Tuva er også spent. Hun har litt sceneskrekk, og dessuten skal mamma og pappa sitte blant publikum, med videokameraet klart.
– Men jeg syns det kuleste er prosessen før selve kåringen. Alle forberedelsene og alt vi har gjort sammen.

Venter i spenning

Hamza legger til at han ikke har særlig mye danseerfaring, men han jobber iherdig med å studere teknikken og dansetrinnene på video. I tillegg til pågangsmot håper han å overbevise med å være seg selv. Tuva har hørt fra Trude Mette Johansen, primus motor og daglig leder på frivilligsentralen på Veitvet, at tidligere piker og gutter har storkost seg både under Veitvet- & Sletteløkkauka, og selvfølgelig Veitvet-kåringen.
– Det er en lang tradisjon, og jeg syns det er spennende hvordan konseptet har endret seg med tiden.

– Dette høres jo kjempespennende ut, er du ikke enig, Trude Mette?
– Jeg har helt bevisst latt være å snoke for mye på øvelsene, for da kan jeg glede med enda mer til showet og kåringen, småler Trude Mette Johansen.

Se alle deltakerne i eAvisen.