HUMMER OG KANARI: Foran sitter Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Per Martin Sandtrøen. Fra venstre Sigbjørn Gjelsvik, Ellen, Rodi Ilgen, Tor Winsnes, Anders Røberg-Larsen, statssekretær Bjørg Sandkjær, Jan Bøhler og arkitekt Geir Elgvin. Foto:
HUMMER OG KANARI: Foran sitter Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Per Martin Sandtrøen. Fra venstre Sigbjørn Gjelsvik, Ellen, Rodi Ilgen, Tor Winsnes, Anders Røberg-Larsen, statssekretær Bjørg Sandkjær, Jan Bøhler og arkitekt Geir Elgvin. Foto:Bilde 1 av 1

Enkle Typer – og «halve» regjeringa

Vi begynner denne Vannposten med en ganske vanlig konsert, for et litt uvanlig publikum.

Jan Bøhler og Enkle Typer spilte nemlig konsert på Olsen på Bryn lørdag ettermiddag, hvor det dukket opp et respektabelt antall tilhørere – tross den spektakulære vårsola.

– Både gamle og nye venner skapte en sjelden go’-stemning, så det var en glede å spille og fortelle om livet til en «Enkel type», oppsummer Bøhler.

Selv om musikken naturlig nok står i sentrum på konsertene, liker Bøhler også å spe på med scenesnakk. Denne gangen fikk han i tillegg litt drahjelp.

– Da jeg fortalte om den gangen på 60- og 70-tallet, da vi kjørte rundt med tankbiler og tømte dasser i gårdene i Oslo, dukka det til og med opp en grepa arbeidskar som hadde jobba med det samme – og var bredfull av friske historier!

JAN BØHLER: Og de enkle typene. Fra venstre Tom på gitar, Tor på trommer, Pål på bass og Leif på keyboard.
 Foto: Privat

JAN BØHLER: Og de enkle typene. Fra venstre Tom på gitar, Tor på trommer, Pål på bass og Leif på keyboard.
Foto: Privat

Bøhler og bandet dro gjennom både nye og gamle låter, en diskografi som passer bra på Olsen på Bryn.

– På Olsen er alle like gode, enten du er det ene eller andre. Enten du er finansminister, søppeltømmer, kommunalminister, vaktmester, statssekretær, arkitekt, bydelsutvalg-leder, renholder eller stortingsrepresentant, sier Bøhler.

Og det er ikke en helt tilfeldig liste med yrker, for på Olsen kunne man nemlig finne både finansminister Trygve Slagsvold Vedum, kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant Per Martin Sandtrøen og statssekretær Bjørg Sandkjær. Solid delegasjon fra Senterpartiet der, så vi får håpe at Groruds BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap) ikke følte seg alene, men det gjør man sjelden på Olsen.

KRIG OG KJÆRLIGHET: Siri Fossheim (Ap) var mer opptatt av sistnevnte, selv på brytematta på Romsås senter.
 Foto: Ørjan Brage

KRIG OG KJÆRLIGHET: Siri Fossheim (Ap) var mer opptatt av sistnevnte, selv på brytematta på Romsås senter.
Foto: Ørjan Brage

Ukrigersk valgkamp

Det var generelt ikke kamp som sto i fokus denne helga. Valg ble det nok av, spesielt på Arbeiderpartiets landsmøte. Men med Senterparti-delegasjonen på Bryn, og en bukett arbeiderpartister på fredelig tokt på Romsås, er det trivelig å se hvordan det går an å løse mai uten å gå i strupen på hverandre. Den tid kommer sikkert uansett.

SPEKTAKULÆRT LITE VERDIFULL: Men litt stilig, da.

SPEKTAKULÆRT LITE VERDIFULL: Men litt stilig, da.

Spenstig pengevegg

Vi bet oss merke i en spesiell liten veggpryd på gjenbrukssentralen på Romsås. Der hadde man nemlig hengt opp ulike valutaer som hadde blitt funnet i de innleverte gjenstandene – vi gjetter at sofaputer og bukselommer er de mest sannsynlige stedene all verdens valuta hadde kommet fra. Hvis noen skulle få en idé om å rive med seg veggen for å tjene en slant, kan vi også melde at der er det ikke mye å hente. Det går rett i underkant av 25.000 venezuelianske bolivar på én norsk krone, så den tieren vi ser her har det faktisk aldri funnes liten nok norsk valuta til å matche.