Yoga er godt for både kropp og sinn, og gratistilbudet på Ellingsrudåsen skole er åpent for alle.
Yoga er godt for både kropp og sinn, og gratistilbudet på Ellingsrudåsen skole er åpent for alle.Bilde 1 av 2
Marianne Lillehagen har yogaklasser mandag til torsdag klokken 18 i Munkebekken idrettsbarnehage hver uke.
Marianne Lillehagen har yogaklasser mandag til torsdag klokken 18 i Munkebekken idrettsbarnehage hver uke. FOTO: Ørnulf BerthinussenBilde 2 av 2

Ellingsrud-dagene 2024:

Et hav av yoga-tilbud på Ellingsrud!

Hver søndag formiddag fylles gymsalen på Ellingsrudåsen skole med en atmosfære av ro og velvære når det inviteres til gratis yoga fra klokken 10 til 11.30 – en perfekt mulighet til å koble fra stress i hverdagen.

Yogaforeningen ønsker alle velkommen til hyggelig og inkluderende samvær, med yoga-trening som passer for de aller fleste. Det hele startet i Ellingsrud kirke i 2009, og siden har tilbudet bare økt i popularitet.

– Yoga er noe man gjør for kroppen og sinnet. Det går hånd i hånd med meditasjon, og forebygger sykdom, sier Baheerathan Vykundanathan, kjent som Thamba. Han er instruktør og leder for yogaforeningen.

Thamba konstaterer at de fysiske øvelsene er god trening for kroppen, samtidig som meditasjonaspektet med yogaen er med på å forberede kroppen til hverdagen – som ofte kan være stressende.

Sosial arena

Det har bare blitt flere som har hoppet på yoga-toget. Flesteparten av dem som deltar er mellom 35 og 55 år, men alle er velkommen.

– Folk virker veldig fornøyd med opplegget. Det jeg mener skiller oss fra andre yogagrupper er at vi utenom yogaen også har mange interessante foredrag og diskusjoner om meditasjon, sier Thamba.

I yoga-timene skal man heller ikke se bort fra at det dukker opp en del åndelige og eksistensielle spørsmål, noe som gjør opplevelsen av å delta svært meningsfull og givende.

– Hos oss er det mye rom for å bli bedre kjent med hverandre. Vi prøver å gjøre litt forskjellige aktiviteter ute når det er godt vær, og har både sommer- og juleavslutninger.

– Hva vil du si til dem som har latt seg fange av nysgjerrigheten?

– Folk kan prøve. Dette er for alle. Man kommer til å få mange svar om kroppen og sinnet, og blir kjent med en masse fine folk, svarer Thamba.

Thamba, som også instruerer yogaøktene, tilpasser treningen slik at den passer til alle, uavhengig av fysisk form og tidligere erfaring med yoga. 

Deltakere oppfordres til å ta med egen yogamatte hvis de har det, men for dem som mangler utstyr er to matter tilgjengelig for gratis utlån. Dette sørger for at alle, uansett erfaring og utstyr, kan delta og nyte de befriende yogaøktene.

Gratis yoga i Ellingsrud kirke

Hver tirsdag kl 16-17 er det gratis yoga i Ellingsrud kirke. Dette er yoga som passer for de fleste, både litt styrketrening og tøying, noen øvelser med lyd. Du lærer fem tibetanske riter. Gruppen består av ca. 10-15 personer som gjør yoga sammen hver tirsdag.

Ta med matte om du har, ellers er det to matter til gratis utlån.

Velkommen til hyggelig og inkluderende samvær. Instruktør er Bjørn Engstrøm som har en  allsidig bakgrunn, blant annet som lærer i chi gong (kinesisk pust og bevegelse).

Yin og MediYoga

Hver tirsdag, både formiddag og kveld holder Lisbeth Nielsen sine yogatimer i Dragonstien 99. Yoga-programmet kombinerer Yin Yoga og Medi Yoga for strssreduksjon og avspenning. Yin Yoga bruker myke bevegelser og dyp pust for å skape flyt i kroppens bindevev og energibaner, samt gjenopprette balansen mellom kropp, følelser og sinn.

Media Yoga myker opp kroppen og inviterer til indre ro. Timene passer for alle, inkludert dem med stramme muskler, og de fleste øvelsene kan gjøres på stol.

Nielsen er autorisert yogalærer og har utdanning innen yoga-faget. Hun kjører 8 ukers kurs, og det anbefales og ta kontakt med Nielsen i forkant for å høre om hun har ledige plasser.

Yoga i Munkebekken idrettsbarnehage

Marianne Lillehagen holder flere yogatimer hver uke, og har spesifiserte tilbud som gjør at alle vil finne timer som passer for en. Hun tilbyr for eksempel «Yoga for gutta» på onsdager klokken 18, som gir en fin inngang for kompisgjengen som har lyst til å prøve seg.

På mandager og tirsdager tilbyr hun Vinyasa yoga, som legger vekt på å bruke pusten som et verktøy for flyt under bevegelsene.

I anledning Ellingsruddagene holder Lillehagen gratis «pride-yoga» kommende lørdag nedenfor Karihaugen borettslag.

Marianne Lillehagen har yogaklasser mandag til torsdag klokken 18 i Munkebekken idrettsbarnehage hver uke. FOTO: Ørnulf Berthinussen