Dinh Uy Tran har skrevet fagbok innen informasjonssikkerhet. Den blir nå pensum for masterstudenter. Foto: Caroline Hammer
Dinh Uy Tran har skrevet fagbok innen informasjonssikkerhet. Den blir nå pensum for masterstudenter. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Fant «hull» i faglitteraturen. Da skrev Dinh sin egen fagbok

Dinh Uy Tran fikk ofte spørsmål fra kollegaene i Sykehuspartner om informasjonssikkerhet, og begynte etter hvert å notere ned det han svarte. Da begynte ballen å rulle raskt, og snart blir boka pensum for masterstudenter.

– Jeg fikk mye spørsmål på jobb om informasjonssikkerhet og informasjonssikkerhetsstyring. Etter hvert begynte jeg å undersøke hva som finnes av faglitteratur. Det jeg fant ut var at det var en del som var skrevet, men det var ikke så mye på detaljnivå, forklarer Dinh Uy Tran.

Dermed var frøet sådd for Ammerud-mannen. Etter intervjuer med ti ulike ledere som alle må forholde seg til informasjonssikkerhet, sammenligning med faglitteraturen og egne erfaringer, ble resultatet «Informasjonssikkerhetsledelse: En holistisk tilnærming» som gis ut av Cappelen Damm Akademisk 6. april.

– Doktorgraden min bygger videre på den fagboka, røper han videre.

Bredere perspektiv

Noe av det Dinh savnet var koblingen mellom teorien fra fagbøkene og hva lederne faktisk opplevde som krevende i det vanlige.

– Jeg underviser i dag frivillig som lærer på universitetet. Da bruker jeg mye caser, blant annet ting jeg selv har opplevd, i undervisningen. Den tilbakemeldingen jeg får da, er at det er veldig praktisk, sier han.

Informasjonssikkerhet går blant annet på hvordan man sikrer at informasjon som ligger i et PC-system ikke skal bli tilgjengelig for andre. For eksempel ved et hackingangrep.

– Det er noe det har vært en del fokus på. Om datasystemet til et sykehus blir rammet, kan det få konsekvenser for liv og død, påpeker Dinh.

I juni satser Dinh på å levere doktoravhandlingen, et drøyt år etter at han med støtte fra jobben begynte. Da håper han å ha gjort sammenkoblingen mellom ledere og informasjonssikkerhet enklere.

Dinh Uy Tran

• Aktuell med fagbok innen informasjonssikkerhet, som del av en doktorgrad.

• Oppvokst på Romsås og Ammerud, har tidligere bodd på Veitvet.

• Bor i dag på Ammerud med kone og to barn.

• Jobber i Sykehuspartner og tar doktorgrad innen informasjonssikkerhet på Universitetet i Oslo.