FRA VEITVET: Suresh Chandra Shukla, leder av Indisk-Norsk Informasjons-og Kulturforum, arrangerte markeringen og prisutdelingen fra Veitvet. Foto:
FRA VEITVET: Suresh Chandra Shukla, leder av Indisk-Norsk Informasjons-og Kulturforum, arrangerte markeringen og prisutdelingen fra Veitvet. Foto:Bilde 1 av 1

Feiret Mahatma Gandhi med prisutdeling

Hvert år markerer Indisk-Norsk Informasjons – og Kulturforum Mahatma Gandhis bursdag. I år ble hans 151. fødselsdag markert med internasjonal prisutdeling – og det i den digitale verden.

– Det ble et fantastisk arrangement. Over 500 mennesker fra Norge, India og Storbritannia deltok digitalt, enten som gjester eller publikum. Vi feirer Mahatma Gandhi hvert år, men dette er første gang vi har prisutdeling, smiler leder av Indisk-Norsk Informasjons-og Kulturforum, Suresh Chandra Shukla.

Redaktør i Akers Avis Groruddalen, Hjalmar Kielland, Ingvild Chr. Herzog fra Norsk Forfattersentrum, stortingsrepresentant i Storbritannia, Virendra Sharma, professor og kjent kritiker, Shalendra Kumar Sharma og guvernør i India og kjent forfatter, Mridula Sinha er blant dem som mottok Mahatma Gandhi International Award fredag 2. oktober.

– Dette er personer som har arbeidet for fred og hele livet gjort en innsats for samfunnet. Vi feirer Mahatma Gandhi fordi han er en person som jobbet for rettferdighet og like muligheter for alle. Han var også opptatt av at vold aldri skal brukes, uansett, sier Shukla.

Ny prisutdeling

– Vi ønsket å ha denne prisutdelingen for å takke de som jobber for mye av det samme og som står på for å gjøre en forskjell, og hovedsakelig gjennom litteratur, men også journalistikk.

Torstein Winger stilte som programleder, sammen med Sangita Shukla Deidrichsen, og byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen som hovedgjest fra Norge. Både ordfører Marianne Borgen og den indiske ambassadøren B. Balabhaskar sendte hilsen.

– Selv om det ikke ble en fest hvor vi kunne samles, ble det en fin markering. Det fungerte veldig fint å gjøre det på denne måten, sier han.

I tillegg til Mahatma Gandhi pleier Indisk-Norsk Informasjons– og Kulturforum å feire Henrik Ibsen, frigjøringsdagen, og andre spesielle historiske dager og norske og indiske forfattere. Målet er å integrere i det norske samfunnet og øke forståelsen og dialogen mellom kulturer gjennom litteratur, utstilling, film, teater og kulturelle arrangementer.