MORO MED HOPPESLOTT: For (minst) 278 deltakere. Foto: Claus Kvasnes
MORO MED HOPPESLOTT: For (minst) 278 deltakere. Foto: Claus KvasnesBilde 1 av 1

Fest-uke på Stedda

Stedda-ildsjel Claus Kvasnes oppsummerer en uke med dobbelt opp av festligheter på fritidsklubben.

Siden Rolf-Arne og jeg er vaktmestere, måtte vi ekstra tidlig opp for å heise flagget i våre borettslag og sameier. Så fortsatte det opp til Rødtvet skole hvor vi også står for flaggingen. Her fikk vi hjelp fra Rødtvet Storband, de er superflinke. Siden skolen ikke skulle gå i tog i byen hadde vi mye å gjøre før åpningen. I år var vi ikke så heldige med hjelp, så vi slet lenge alene, men så kom redningen! Familien Engbakken, med både gamlefar og mor samt søster og kjæresten, altså seks stykk Engbakken. Sånt blir man glad av.

Så var det bare å hente fram kjøledisken og fyre opp grillen. Tor Erik var grillmester i Blerim sitt fravær, og 250 burgere tar jo litt tid. Stedda sitt bamselotteri er fortsatt utrolig populært, og loddene til Stedda-skinka (en småpen 7-kilos skinke av serrano-varianten) fløy unna. Det var ekstra artig at Anders Røberg-Larsen vant, da han hvert år er en av dem som kjøper flest lodd. Merk dere det, det lønner seg å kjøpe lodd!

Våre faste frivillige ungdommer kom selvsagt og hjalp til, og nå var Stedda-genseren byttet ut med bunad. En utrolig fin gjeng, de hadde nok andre planer, men stilte opp og hjalp til hos oss også.

Med fint vær på toppen av det hele ble dette en kjempefin 17. mai for store og små.

BYTTA UT STEDDA-GENSEREN: Ungdommene pyntet seg til nasjonaldagen.
 Foto: Claus Kvasnes

BYTTA UT STEDDA-GENSEREN: Ungdommene pyntet seg til nasjonaldagen.
Foto: Claus Kvasnes

Uvanlig vanlig Stedda-kveld

Men vi var ikke ferdig med moroa selv om nasjonaldagen kom og gikk. Forrige onsdag hadde vi sendt ut innbydelse til alle på Rødtvet skole og barnehagene om åpen klubbkveld med pølser og hoppeslott. Normalt har vi slottet i gymsalen, men siden været ble så bra flyttet vi det like gjerne ut i skolehagen. På en sånn kveld forventer vi 100-150 besøkende, men denne dagen ble veldig spesiell. Vårt telleapparat stoppet på 278 store og små, men det skulle ikke forundre meg om vi passerte 350 personer innom denne dagen – det er ikke alltid man klarer å få tellet alle!

Vi hadde planlagt denne kvelden lenge, og hadde satt opp ekstra bemanning. Heldigvis har vi mange mammaer som ofte stiller opp, som Cathrine Skovli. Svaret vi alltid får når vi ber om hjelp er «selvfølgelig», det er det lenger ikke automatikk i andre steder. Vi har i løpet av dette året fått tak i to pappaer, Tor Erik og Blerim, de er like positive. Så vi vil rette en stor takk til disse personene, og skal ikke glemme Siv (vår egen sykepleier), Nina og Arta. Setter enormt pris på dere alle. Men uten våre frivillige ungdommer med Natalie, Marita, Carina, Ida, Maria, Adrian, Zakka og Kristian i spissen ville dette vært helt umulig.

TOMMEL OPP FOR STEDDA: Her fra Natalie.
 Foto: Claus Kvasnes

TOMMEL OPP FOR STEDDA: Her fra Natalie.
Foto: Claus Kvasnes

Denne kvelden gikk det med nesten 600 pølser, og vi kunne til og med hatt litt mer halal da vi gikk tom på slutten. Men Siv er løsningsorientert og dukket opp med gratis melon, der 26 kilo gikk ned i sultne gap på kort tid.

Lokalpolitikerne stilte også opp, og vi retter en takk til Anders, Stig, Vidar og Shahla. Disse komme hver gang vi har litt aktivitet på klubben vår, dette setter vi veldig stor pris på. Synd ikke rikspolitikerne kunne lært litt mer av disse, herlige folk alle sammen. Mer samarbeid på tvers av partiene.

Dette er en av mine beste kvelder med Stedda, tror aldri jeg har sett så mye glede hos så mange ungdommer på én kveld. Både Rolf-Arne og jeg fikk veldig mange tilbakemeldinger fra både barn og foreldre på at dette var en utrolig fin kveld, og de takket oss for at vi gidder å fortsette med dette. Og dette er ikke siste gangen vi har hoppeslott ute på Rødtvet, denne kjempekvelden frister til gjentagelse raskt.

SOLID BAMSE: Til god trøst når det blir en lang dag.
 Foto: Claus Kvasnes

SOLID BAMSE: Til god trøst når det blir en lang dag.
Foto: Claus Kvasnes

Til slutt tar vi oss friheten å minne om Øyfestivalen på Vesletjern søndag 18. juni. Den må bare oppleves, så bare kom, og ta med venner, uvenner, familie, søsken, besteforeldre og naboer!