JUBEL PÅ GRORUD: Kjetil Moen holder fram pokalen som er det utvetydige beviset på at han er «dalens» fremste pilkaster. Her omkranset med utslåtte finalister og avisens ansatte.
JUBEL PÅ GRORUD: Kjetil Moen holder fram pokalen som er det utvetydige beviset på at han er «dalens» fremste pilkaster. Her omkranset med utslåtte finalister og avisens ansatte. Bilde 1 av 2
AVISAS MANN: Roger'n på keyboard byr alltid på flott musikk og skaper munter stemning.
AVISAS MANN: Roger'n på keyboard byr alltid på flott musikk og skaper munter stemning. Bilde 2 av 2

Fjorårets vinner var nok en gang best, og er årets groruddalsmester i dart

Årets vinner av groruddalsmesterskapet i dart heter Kjetil Moen og bor på Furuset.

Lørdag ettermiddag var det endelig duket for årets finale i groruddalsmsterskapet i dart. Gjennom hele sommerferien har avisa reist innom bydelenes mange kjøpesentre og kastet piler – derav navnet Sommerdart’n som vi bruker å kalle det. Tradisjonen tro avholdes finalen på Grorud senter i desember.

Dagen startet med en siste ordinær runde der folk fikk sjansen til å kvalifisere seg til finalen som begynte rett etter den ordinære runden. Denne gangen måtte man oppnå den sterke summen på 25 for å kvalifisere seg, og det var kun én som greide det. En mann fra Posten som var travel og dessverre ikke fikk vært med i finalen.

Vi skal ikke snakke ned Posten, men det hadde blitt fryktelig vanskelig for postmannen da han skulle opp mot tungvektere som Rune Svebakken – en mann som i hele sommer har sanket bruskasse etter bruskasse og vært i sin egen klasse og var en av forhåndafavorittene – Jonny og Olav Odden fra Romsås, Per Nordby fra Fjellhamar, og selvfølgelig Kjetil Moen.

Den som stikker av med seieren på kjøpesentret om sommeren får en kasse med brus. I hovedfinalen er det selvfølgelig enda større premier i potten.

Holdt ikke roen og hadde ikke troen

Finalen var ekstraordinær i den forstand at de aller fleste hev ganske dårlig. Olav Odden yppet seg i den ordinære runden, men var svak i finalen. Det samme må vi kunne si om Olavs far, Jonny, som ingen ble imponert av lørdag. Kudos til dagens eldste deltaker, Ragnar Sandvold på 81 år fra Ammerud, men mer ros enn det fortjener han ikke da også han sviktet foran dartskiva. Nevnte Svebakken greide faktisk 25 i finalen, men så dukket Moen opp og snek seg forbi Svebakken med 26 og vant dartfinalen i groruddalsmesterskapet for andre år på rad.

– Litt overraskende, jeg hadde ikke troen, med tanke på poengsummene i de andre rundene mine på 21 og 23, så jeg er overrasket, men selvfølgelig veldig fornøyd.

– Litt ekstra prestisje i år siden det er andre år på rad?

– Ja, det er klart det, det er ikke mange som greier det, Rune (Svebakken) har klart det, men ikke mange, så jeg er fornøyd.

AVISAS MANN: Roger’n på keyboard byr alltid på flott musikk og skaper munter stemning.

– Hva var det du gjorde som de andre ikke greide? Beholdt du roen?

– Nei, nei, jeg var nervøs som jeg alltid pleier å være, jeg måtte konsentrere meg skikkelig, og toppe poengsummen til Rune. Det var full konsentrasjon på siste kast, og da klarte jeg 26 poeng.

Ikke helt overraskende trekker han fram Svebakken fra Karihaugen som sin argeste rival.

Ydmyk og utslått

Moen og Svebakken deltok første gang i mesterskapet på 80-tallet.

– Det er kult at to gutter fra Bydel Alna gjør det så godt, sier Moen.

Svebakken var ydmyk og gratulerte sin overmann. Neste år må både Svebakken og de andre opp flere hakk skal det være snakk om gull.

– Alle kastet under pari i dag. Se på Olav (Odden) som kastet på 15… Alle var under pari i dag.

Moen ble som alle mestere i groruddalsmesterskapet i dart blir, belønnet med hederlig omtale i lokalavisa, pokal, brus og og twist.

– Det er tomt i morgen, spøker han.

– Hvordan ser julen ut for deg?

– Jeg skal feire hjemme på Furuset med kona.

Verdt å nevne at fru Moen stilte opp og ga herr Moen god støtte mellom kastene.

– På den store dagen spiser vi skinkesteik, som vi alltid gjør, avslutter Kjetil Moen.

Groruddalsmesterskapet i dart, Sommerdart’n, er tilbake igjen til sommeren.