MARIHOLTET SPORTSSTUE: Er man tidlig ute unngår man den største pågangen med folk. Bestyrer Jan Erik Nordby har satt fram antibac-dispensere og selger også munnbind på kafeen. Foto:
MARIHOLTET SPORTSSTUE: Er man tidlig ute unngår man den største pågangen med folk. Bestyrer Jan Erik Nordby har satt fram antibac-dispensere og selger også munnbind på kafeen. Foto:Bilde 1 av 1

Mariholtet Sportsstue:

Forbereder seg på stor pågang i ferien. Selger munnbind i kafeen

Mariholtet Sportsstue har sett seg lei av gjester som ikke følger påbudet om bruk av munnbind, og tilbyr nå munnbind ved siden av kakene, bollene og kakaoen.

Mariholtet Sportsstue følger de ordinære åpningstidene gjennom ferien. Det er silkeføre i skisporene nå, men neste uke er det meldt både nedbør og plussgrader.

Jan Erik og kona Kristin Nordby forbereder likevel på at det blir travelt i ferien.

– Vi er klare med både bakst, vafler og ikke minst smittevern, sier Jan Erik.

Sportsstua har egen inn- og utgang for de besøkende. Det er satt opp antibac-dispenser i kafeen, og nå har de også begynt å selge munnbind.

– Vi gjør så godt vi kan, men det er dessverre altfor mange som ikke følger med på smitteverntiltakene. Folk dropper munnbind og bruker heller buffen sin, så nå har vi begynt å selge munnbind, forklarer Jan Erik.

Denne uka ble Kikustua i Nordmarka stengt etter at Næringsetaten hadde kontroll og avdekket flere brudd på smitteverntiltakene, blant annet munnbindbruk og meters-avstand.

– Det er det vi er redd for. Det er vanskelig å kontrollere at 400 mennesker holder avstand og bruker munnbind, og det burde egentlig ikke være nødvendig å si.

– Har du en oppfordring til de som planlegger å besøke Mariholtet i ferien?

– Ikke gå den faste veien din og prøv å gå på andre tidspunkter enn du vanligvis gjør. Etter klokka 13 er det travelt utover dagen. Og husk munnbind, avslutter Jan Erik.