GLEDER SEG: For Ingrid Settem og resten av gjengen i Ellingsrud musikalteater er oppvisningen på Ellingsruddagene et høydepunkt. I år blir det første smakebit på deres neste produksjon. Foto: Caroline Hammer
GLEDER SEG: For Ingrid Settem og resten av gjengen i Ellingsrud musikalteater er oppvisningen på Ellingsruddagene et høydepunkt. I år blir det første smakebit på deres neste produksjon. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 2
GLEDER SEG: For Ingrid Settem og resten av gjengen i Ellingsrud musikalteater er oppvisningen på Ellingsruddagene et høydepunkt. I år blir det første smakebit på deres neste produksjon. Foto: Caroline Hammer
GLEDER SEG: For Ingrid Settem og resten av gjengen i Ellingsrud musikalteater er oppvisningen på Ellingsruddagene et høydepunkt. I år blir det første smakebit på deres neste produksjon. Foto: Caroline HammerBilde 2 av 2

Ellingsruddagene 2022:

Forsmak på neste musikal – på ENGELSK

Ellingsrud musikalteater har begynt arbeidet med sin neste musikal. På lørdag blir det mulig å få en forsmak på det neste forrykende showet, men i år skal barna synge på engelsk.

– Vi har akkurat begynt å jobbe med neste musikal, så det blir ikke like stort som tidligere, men vi skal ha et nummer der alle er med og synger litt, forklarer Ingrid Settem.

Forestillingen heter «Barna av Egypt» og er et originalstykke av instruktør Jonathan Myrberg.

– Vi er veldig heldige som har egen manusforfatter på huset, roser Settem.

Selve stykket skal når det er ferdig være på norsk, men barna forbereder seg på å synge på engelsk i denne runden. Det er det en veldig god grunn til.

– De eldste i teateret skal på tur til London i slutten av måneden. Da skal de få dra på to musikaler, og de skal synge i en flashmob midt i London, røper Settem.

Gjennom innsamlinger har de fått inn nok penger til at hele turen er dekket. Det har vært viktig.

– Hele veien har målet vært at det skal være gratis for alle å være med på musikalteateret. Penger skal ikke være en hindring.

Starten på en tradisjon

Londonturen skal bli en måte å skape fellesskap på, etter nesten to år med avbrutte øvinger og lange nedstenginger.

– Vi mista litt av samholdet i gruppa på grunn av korona. Denne turen til London er mitt forsøk på å få dem samlet igjen, sier Settem med et smil.

Totalt 15 av de eldste i musikalteateret skal være med. For mange blir det første utenlandstur uten foreldre.

– Jeg har lyst til å gjøre det til en årlig tradisjon. Så skal vi selvsagt gjøre noe hyggelig for de yngre også, tilføyer hun kjapt.

Settem legger ikke skjul på at hun håper at det gjør at flere vil fortsette med teater litt lenger. At de er rekordmange med i musikalteateret etter at de spilte Jungelboken, gjør ingenting.

Forberedt på omskriving

Med 56 barn og ungdommer med i musikalteateret, sier det seg selv at de må tenke litt nytt i oppsettingen. Da er det en fordel at de kan skrive sine egne manus.

– Vi må nok skrive om manus for å få nok roller og se på om vi må ha to separate rollelister, erkjenner Settem.

Under showet på Ellingsruddagene skal derimot samtlige være med.

– De yngste får et par linjer, mens det kun er de eldste som er med under hele sangen. Det blir litt for komplisert for de yngste å lære hele teksten på engelsk, sier Settem.

For det viktigste er at alle blir inkludert og er med.

«Barna av Egypt» vil trolig spilles i månedsskiftet februar/mars 2023. Da håper Settem at det er rom for dem på Rommen scene.