FREDAG KVELD: Joakim Boberg deltar i det populære sangprogrammet «The Voice», og fredag kveld er han på tv-skjermen (Foto: TV 2).
FREDAG KVELD: Joakim Boberg deltar i det populære sangprogrammet «The Voice», og fredag kveld er han på tv-skjermen (Foto: TV 2).Bilde 1 av 2
VIKTIG STØTTESPILLER: Boberg takker moren for at hun alltid har tro på ham, og at han har fått holde på med det han liker aller best.
VIKTIG STØTTESPILLER: Boberg takker moren for at hun alltid har tro på ham, og at han har fått holde på med det han liker aller best. Bilde 2 av 2

Fra Grorud til The Voice: – Surrealistisk

Joakim Boberg er oppvokst på Grorud, og er for tiden høyaktuell i TV 2s The Voice. På fredag skal han ut i ilden på direktesendt tv, og nå forteller han om deltakelsen, og ikke minst hva som venter i tiden etter. 

Joakim Boberg er født i 1993, og har laget musikk hele livet. I The Voice har han levert kruttsterkt, og har kjempet seg gjennom blind audition, duell og knockout. Når direktesendingene starter, er det 16 gjenværende artister, der åtte deltakere skal i ilden de to første direktesendingene. Boberg er i pulje to, og synger ikke før 3. mai. Deretter ryker to og to hver episode, fram til en finale. 

– Det er ganske brutalt, og det går fort. Finalen er 31. mai, så om en måned er det over, uansett hva som skjer, sier han og ler spent.  

– Hva skal du synge?

– Jeg kan nok ikke avsløre hvilken låt jeg skal synge, men låta er skrevet av en ikonisk artist som gikk bort for ikke så lenge siden. Jeg er veldig glad i hans musikk, og det er en ære å skulle framføre en av hans største låter. 

På «ferie» i eget land 

Til vanlig bor Boberg i Stockholm med sin samboer, men siden februar har han bodd hos moren og stefaren, for å slippe å pendle mens han deltar i programmet som har blitt sendt på TV 2 siden 2012.

– Under pandemien tok jeg et deltidsstudium og skrev en masse låter, samtidig som jeg var 100 pst. permittert fra jobb. Da samfunnet åpnet igjen følte jeg at jeg måtte ut og gjøre noe nytt, så da solgte jeg leiligheten, pakket sakene og fikk meg samboer i Stockholm. Alt dette skjedde på en måneds tid.

VIKTIG STØTTESPILLER: Boberg takker moren for at hun alltid har tro på ham, og at han har fått holde på med det han liker aller best.

Kort tid etter ble han kontaktet av en tidligere vikar fra da han studerte populærmusikk, som jobbet bak The Voice-kulissene og lurte på om han ville melde seg på. Samtidig fikk han også et jobbtilbud, som han følte at han måtte ta, for å ha råd til smør på skiva. Derfor takket han ja til jobben, og han jobber i dag med rekruttering av helsepersonell ved siden av musikkarrieren.

– Det går overraskende bra å kombinere, fordi jeg har en kjempesamarbeidsvillig arbeidsgiver. De har vært helt fantastiske, og har latt meg kombinere jobb og musikk. De har også kontorer i Oslo (og Stockholm), som gjør at jeg kan ha en stabil jobb samtidig som The Voice holder på nå.

På Ina Wroldsens lag 

I første program sendes en og en deltaker ut foran fire mentorer. De er Jarle Bernhoft, Espen Lind, Ina Wroldsen og Yosef Wolde-Mariam. Dommerne lytter så til deltakeren med ryggen til, og snur seg om de liker hva de hører.  

Boberg var så heldig at alle fire snudde seg, og beskriver følelsen som surrealistisk. Om flere snur seg får deltakeren selv velge mentor, og i Bobergs tilfelle var valget ganske enkelt. 

– Jeg følte at Ina var den jeg kunne relatere mest til, og som kunne gi meg mest artistisk påfyll i den retningen jeg ønsker å gå. Det har hun også gjort, og samarbeidet har gått over all forventning.

Full Stjernekamp-jubel i Breisjøgrenda

Hva som venter etter The Voice

Hva som venter etter programmet er det store spørsmålet, som da i beste fall ikke er lengre enn en måned unna. Først og fremst ønsker Boberg å la musikken ta en større plass i hverdagen framover.

– Hvis jeg skal kjøre på med dette, og gjøre det til noe jeg kan leve fullt av, så vil det nok bli et gradvis karriereskifte. I første omgang jobber jeg med et album, såpass kan jeg si. Det er egne låter jeg jobber med når det ikke er øving eller innspilling til The Voice. Plateselskapet Universal Music er tilknyttet programmet, så vi får først se om det blir til et samarbeid der. Skulle ikke de være interessert, har jeg noen demoer jeg vil sende rundt og se om jeg får napp hos noen andre. I verste fall gir jeg det ut selv, rett og slett, for album skal det bli, sier han og smiler.

Albumet er i popsjangeren, en slags indie-/kunstpop-retning, ifølge Boberg. Han forteller også at det blir et litt dypt album, hvor han lar det mørke slippe fram. Han er kanskje ikke den som uttrykker mest følelser i en vanlig samtale, men han forklarer at musikken er hans måte å uttrykke følelser på. I dette albumet får han utløp, i et prosjekt hvor han ønsker å dele sine tanker, for perspektiver og opplevelser. Albumet er forhåpentligvis neste steg mot det største ønsket.

 

– Selvfølgelig er mitt største ønske å leve av musikken. Det er hardt arbeid, men man får jo blod på tann av den anerkjennelsen og eksponeringen man får på en så stor plattform som jeg gjør nå. Kontrasten fra å bo i Stockholm og nesten ikke ha tid til musikk, til å stå på The Voice-scenen, er ekstrem. Når dette eventyret er over, må jeg nok lande litt før jeg peiler ut veien videre. Kanskje går jeg ikke rett ut i fulltidsjobb som musiker, men jeg vil alltid jobbe mot at musikk skal være den største delen av livet mitt.

The Voice ser du på TV 2 kl. 20.00 på fredager.

– Om folk liker det de hører, håper jeg de vil stemme på meg. Støtten jeg får betyr virkelig hele verden for meg, sier han veldig ydmykt og smiler.