SAKSA ser fram til å opptre på Ellingsruddagene. Publikum kan forvente ironiske, men samtidig meningsfulle sangtekster, med fokus på utfordringer en kan støte på som ung voksen i dagens samfunn.
SAKSA ser fram til å opptre på Ellingsruddagene. Publikum kan forvente ironiske, men samtidig meningsfulle sangtekster, med fokus på utfordringer en kan støte på som ung voksen i dagens samfunn. FOTO: Joakim RiiseBilde 1 av 1

Ellingsrud-dagene 2024

Fra skuespillerdrøm til kommende popfenomen: «SAKSA» er klar for Ellingsruddagene!

Sophia Senje Ekholt, eller «SAKSA», er navnet på den fremadstormende artisten som raskt har fått fotfeste i musikkbransjen med sin unike blanding av pop og rap. Nå kommer hun til Ellingsrud for å skape show på Ellingsruddagene.

Saksa, som vokste opp på Vinderen med tre eldre halvsøsken, har alltid hatt en drøm om å stå på scenen og uttrykke seg.

– Jeg drømte først om å bli skuespiller, deretter omfavnet jeg interessen for musikkteater. For noen år siden oppdaget jeg imidlertid at det var artist jeg virkelig ønsket å bli, forteller Saksa.

Det var da hun begynte på folkehøyskole hun innså at hun hadde et talent for musikk og at dette var noe hun virkelig trivdes med.

Med sin mest populære sang «Lifecoach» har Saksa fått over 100.000 avspillinger på kort tid. 

– Med «Lifecoach» skjønte jeg at det var noe spesielt. Det er bare tull og ironi, men det er mye sannhet også, og jeg tror mange kan relatere til sangen, forklarer hun.

Navnet «Saksa» har en kreativ og artig bakgrunn for hvordan hun falt på artistnavnet.

– En dag på trikken prøvde jeg å finne på et kult artistnavn, så kom jeg på TV-serien «Ragnarok» og karakteren Saxa Jutul, som er inspirert av «jernsaksa» fra norrøn mytologi. Det var slik jeg landet på at «Saksa» ville vært et kult artistnavn. Det passet også bra med mitt fornavn – som starter og ender med de samme bokstavene, sier hun.

Saksa beskriver sin egen musikk som pop-inspirert med innslag av melodisk rap. Hun vektlegger diverse problemstillinger en kan møte på i dagens samfunn som ung voksen.

– Musikken min er tullete og leken, og det er mye selvironi. Det skal være relaterbart. Det kommer mer sårbart, nært og personlig etter hvert, fordi jeg ønsker å vise lytterne flere av mine sider, forklarer hun. 

Gleder seg

Saksa har begrenset sceneerfaring og har ingen direkte tilknytning til Ellingsrud, men er stolt over at hun nå får muligheten til å opptre på Ellingsruddagene. Hun gleder seg, og ser på det som en perfekt måte å tilegne seg erfaring på.

– Min første ordentlige konsert med band var for litt over en måned siden. Ellers har jeg spilt litt her og der med DJ siden juli 2023, sier hun.

Når hun nå snart skal opptre på Ellingsruddagene, er det en begivenhet hun virkelig ser fram til. 

– Jeg har faktisk ikke vært på Ellingsrud før, men jeg gleder meg veldig. Ellingsruddagene virker som et hyggelig og viktig event for nærmiljøet, som blir spennende – og som jeg er stolt over å ta del i.

Saksa har et klart budskap til dem som kommer for å se henne på Ellingsruddagene: 

– Jeg håper de liker det, lytter ordentlig og føler seg sett av mine tekster. For de aller yngste håper jeg de kan fnise litt av og med meg, og at melodiene faller i smak.

Med en blanding av humor, ironi og ekte følelser er Saksa godt på vei til å bli en fenomenal artist. Her har publikum på Ellingsruddagene virkelig noe å se fram til!