Klubbleder Gorana Colic-Stjelja (f.v), seksjonsleder Reza Vargordi og klubbleder Dijana Colic. Disse heltene sørger for at fritidsklubben på Ellingsrud er et trygt og åpent tilbud for alle ungdommer på Ellingsrud.
Klubbleder Gorana Colic-Stjelja (f.v), seksjonsleder Reza Vargordi og klubbleder Dijana Colic. Disse heltene sørger for at fritidsklubben på Ellingsrud er et trygt og åpent tilbud for alle ungdommer på Ellingsrud.Bilde 1 av 1

Ellingsrud-dagene 2024

Fritidsklubben er en trygg og engasjerende arena for barn og ungdom

Fritidsklubben på Ellingsrud har blitt en essensiell del av lokalsamfunnet på Ellingsrud, hvor de ansatte spiller en avgjørende rolle i å skape et trygt og inkluderende miljø for barn og ungdom. Med et bredt spekter av tilbud og aktiviteter er klubben som skapt for sosial omgang og utvikling.

– På klubben brenner vi for å hjelpe barn og unge og er alltid tilgjengelige når de trenger oss. Jeg liker å beskrive oss på fritidsklubben som en stor familie.

Dette sier Reza Vargordi, som har jobbet på fritidsklubben siden 1994. I år feirer han sitt 30-årsjubileum på klubben.

– Jeg har lært utrolig mye i løpet av disse 30 årene, og jeg utvikler meg fortsatt. Det viktigste for meg er å forstå ungdommene og sørge for at de har det trygt. Det er virkelig givende for meg å se at jeg kan ha en positiv innvirkning på dem, sier Reza.

Reza streber alltid etter å bruke sin lange erfaring til å hjelpe sine ansatte med observasjoner og tilegnelse av kompetanse. Han påpeker viktigheten av gode rollemodeller som er hjelpsomme og støttende for ungdommene. Han mener at egenskapene man tilegner seg som ansatt på fritidsklubben gir verdifulle ferdigheter som også gagner en senere i livet.

– En annen ting som er givende, er å se at de som jobber hos meg har utviklet seg og etter hvert gjort store fremskritt i karrierelivet sitt, men også som medmennesker, understreker Reza.

Når vi spør Reza om hans største lærdom i løpet av sine 30 år, er svaret klart:

Man må være tålmodig med barn og unge. Se behovene og danne et bilde av hvordan de utvikler seg. Bli med på utviklingen, og tilpass deg etter behov.

Han fortsetter med å fortelle at en av fritidsklubbens hovedoppgaver er å forebygge at barn og ungdom «faller utenfor», og å lære dem å bygge verdier som bidrar til sunne og trygge miljøer.

Uendelige muligheter

I det 800 kvadratmeter store lokalet sitt er klubben innredet med fasiliteter som gir ungdommene tilgang til et bredt spekter av aktiviteter. Denne sommeren krydrer klubben med ekstra spennende turer både innenlands og utenlands for de forskjellige aldersgruppene.

I sommer tilbyr vi for eksempel turer til Gøteborg, Kristiansand, Bø Sommarland, Hudøy og Stavern. Alt dette er gratis, forteller Reza.

Reza håper at ungdommene kan få minner for livet ved å delta på disse eksotiske utfartene.

Inne på selve klubben finnes det alt fra gamingrom, dansegrupper til band-rom og mye mer, som blir brukt i det daglige.

– Det er viktig for oss å tilby flere spennende aktiviteter som fremmer sosialisering, forteller Reza.

Godt samarbeid med skoler og foreldre

Klubben har også et sterkt fokus på opplæring av ungdom fra Ellingsrud-skolene og er i tett dialog med foreldrene. Et av ønskene fra foreldrene er at ungdommene skal lære seg å skrive jobbsøknader og lage CV-er.

– Vi hjelper ofte ungdommene med å søke jobber og gir dem den støtten de trenger for at de skal levere ryddige jobbsøknader, opplyser Reza.

Gjennom foreldrekaffe i samarbeid med FAU på skolene opprettholdes dialogen og samarbeidet kontinuerlig. For Reza har det alltid vært viktig å samarbeide med lokale organisasjoner og instanser.

Som beskrevet av utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden da hun delte ut en sjekk på 10.000 kroner til Ellingsrud skole etter at de vant FAU-prisen 2024 i vinter, var det tiltaket rundt foreldrekaffen som var avgjørende.

Dette viser bare hvor innflytelsesrik og viktig fritidsklubben har vært, og fortsatt er, for lokalområdet.

Til slutt konkluderer Reza med at Ellingsrud er et trygt sted å vokse opp og bo. Dette kan lokalområdet blant annet takke Reza og de andre ansatte på fritidsklubben for, som uten tvil har spilt en kritisk rolle.