MUSIKAL TIL FOLKET: Ingrid Helene Bjørkholt Settem leder Ellingsrud musikalteater. Hun gleder seg over at de nå er i gang igjen, og håper at flere lar seg inspirere til å starte kulturtilbud til barn og unge. Foto: Caroline Hammer
MUSIKAL TIL FOLKET: Ingrid Helene Bjørkholt Settem leder Ellingsrud musikalteater. Hun gleder seg over at de nå er i gang igjen, og håper at flere lar seg inspirere til å starte kulturtilbud til barn og unge. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Ellingsruddagene 2021

Gir en sniktitt på neste musikal under Ellingsruddagene

Ellingsrud musikalteater har siden starten i 2018 satt opp svært profesjonelle musikalforestillinger på Rommen scene. Den neste forestillingen er allerede fastsatt, og selv om de først nå har kommet tilbake til øvingene har de klart å få til en forsmak på hva som skal skje.

Ellingsrud musikalteater er et kulturtilbud til barn og unge fra 6-årsalderen til 18 år. De setter opp en komplett musikal, med alt fra sang og dans til profesjonell lyd og lys.

– Jeg synes at når man først skal gjøre noe som dette, så må man gjøre det ordentlig, forklarer Ingrid Helene Bjørkholt Settem, leder for teateret.

Hun startet musikalteateret sammen med en nabo, Jonathan Myrberg, for å kunne gi et kulturtilbud til barn på Ellingsrud.

– Det er mye fotball og ballspill, men det var ingen tilbud til de som ikke er glade i ballspill. Jeg har alltid hatt et hjerte for musikaler, og Jonathan er utdannet musikkpedagog, så da gikk vi sammen om å lage et tilbud, forklarer Settem.

Settem har selv holdt på med musikaler på amatørnivå og gleder seg over at hun kan dele den interessen med barn og unge på Ellingsrud og ellers i bydelen.

– Det fine med teater er at det ikke er konkurransedrevet. Her jobber de sammen for et mål og får utvikle seg. Det er alltid noen barn som er veldig usikre og nervøse når de først begynner, og så blomstrer de underveis, sier hun.

Tilbake igjen

Grunnet pandemien har det vært lenge siden musikalteateret har fått øve sammen. Sang er blant de aktivitetene som smitter mest, og kulturtilbud som teater ble først åpnet opp for i mai. Ellingsrud musikalteater har fått øvd tre ganger siden da, og Settem var imponert over hvor mange som kom tilbake tross det lange avbrekket.

– Vi var femti stykker før pandemien, og vi var nesten alle tilbake da vi åpnet igjen. Jeg har jo hørt skrekkhistorier om korps der halvparten har forsvunnet, men da vi var i gang igjen så var nesten alle med. Det viser hvor viktig dette tilbudet er, påpeker hun.

Øvingene, spesielt for de eldste gruppene, er fokusert rundt neste forestilling. Allerede begynner rollene å deles ut og replikker, sanger og dansenummer skal øves inn.

– Vi har seks forestillinger med to ulike rollebesetninger slik at alle skal få en rolle med litt replikker og noe å gjøre. Da har vi også et alternativ om noen blir syke eller må melde frafall fra en forestilling, forklarer Settem.

For å få alt til å gå opp, er musikalteateret avhengig av dugnadstimer og støtte fra foreldre. De ordner kostymer, kulisser, sminke og alt annet som man trenger bak scenen.

– Det er et utrolig fint samhold. Foreldrene stiller opp, og når vi har forestillinger er det ofte at naboer og andre fra Ellingsrud også kommer for å se. Det betyr utrolig mye, sier Settem.

Nå har Ellingsrud musikalteater tatt sommerferie. Når skolen starter igjen, begynner også øvingene. Da satser de på å få ferdig neste storproduksjon til februar 2022. I mellomtiden har de lagd en forsmak på årets produksjon. Den blir å se under Ellingsruddagene. Avisa kan gi et lite hint om hva som kommer: vi skal ut i jungelen.