NYTT MEDLEM: Wenche Hansgaard er blitt tatt opp som nytt medlem i Grorud Rotary Club, og ønskes velkommen av klubbens president Anders Røberg-Larsen. Foto:
NYTT MEDLEM: Wenche Hansgaard er blitt tatt opp som nytt medlem i Grorud Rotary Club, og ønskes velkommen av klubbens president Anders Røberg-Larsen. Foto:Bilde 1 av 2
Ayub Tughra er bydelsdirektør i Bydel Grorud, og kommer til Grorud Rotary Club onsdag 21. oktober for å holde foredrag. Foto:
Ayub Tughra er bydelsdirektør i Bydel Grorud, og kommer til Grorud Rotary Club onsdag 21. oktober for å holde foredrag. Foto:Bilde 2 av 2

Grorud Rotary Club i vekst

Grorud Rotary Club ble etablert i 1968 som den første rotaryklubben i Groruddalen. Klubben har faste lunsjmøter hver onsdag.

Tidligere holdt klubben til i Grorud samfunnshus, men møtes nå i Steinhoggermuseet i Grorudveien 3.

Rotary International er en verdensomspennende organisasjon av forretnings- og profesjonelt relaterte ledere som arbeider med humanitære og veldedige tjenester, og støtter høye etiske standarder i alt sitt arbeid. Organisasjonen hjelper til med å bygge goodwill og fred i verden. Vi er omtrent 1.2 millioner rotarianere fordelt på 32.000 klubber i over 200 land og geografiske områder.

Grorud Rotary Club har ambisjoner om å engasjere medlemmer med erfaring fra ulike yrkesgrupper, og har medlemmer fra ledende stillinger både innen privat og offentlig virksomhet.

Klubben vokser og har nylig tatt opp nok et nytt medlem. Denne gangen er det Wenche Hansgaard som ble ønsket velkommen. Hun er nok godt kjent blant avisens lesere, blant annet som mangeårig leder av bydelsutvalget i gamle Bydel Romsås. Hun er en skikkelig lokalpatriot som har engasjert seg aktivt i Groruddalens organisasjonsliv, og var blant annet med på oppstarten av Groruddalen Miljøforum. Wenche har også ledet Fagforbundet i Oslos seniorutvalg, og hun har også innehatt sentrale verv i Oslo kommune som leder av det sentrale eldrerådet og småbåtutvalget. Yrkesmessig har Wenche også en allsidig bakgrunn, først som «parktante», deretter som inspektør for barnehagekontoret, så fagforeningsleder for en stor fagforening. Hun har også yrkeserfaring fra kontoret for eldreomsorg med ansvar for oppfølging av hjemmehjelpere, men også som informasjonskonsulent i Bydel St. Hanshaugen.

Wenche er et spennende tilskudd til klubben vår. Vi gleder oss til at hun skal dele sitt engasjement med oss, og vi tror hennes organisasjonskunnskaper vil komme godt med i klubbarbeidet.

Under klubbmøtene tar vi ofte opp aktuelle temaer til diskusjon og klubben byr også på spennende foredrag.

Ayub Tughra er bydelsdirektør i Bydel Grorud, og kommer til Grorud Rotary Club onsdag 21. oktober for å holde foredrag.

Ayub Tughra er bydelsdirektør i Bydel Grorud, og kommer til Grorud Rotary Club onsdag 21. oktober for å holde foredrag.

Onsdag 21. oktober får klubben et spennende besøk av den nye bydelsdirektøren i Bydel Grorud, Ayub Tughra. Han var økonomisjef i Bydel Grorud, før han først ble konstituert som fungerende bydelsdirektør når Øystein Eriksen Søreide gikk over til ny jobb som administrerende direktør i Abelia. I påvente av ansettelse av ny direktør har Tughra håndtert en bydel med store økonomiske utfordringer, samtidig som han har stått i spissen for bydelens håndtering av koronapandemien. Tughra er nå tilsatt i stillingen. Han vil fortelle om sin nye stilling, og vil blant annet belyse utfordringene bydelen jobber med.

Om du er nysgjerrig på Rotary, er du hjertelig velkommen til et av våre møter i Steinhoggermuseet på Grorud kl. 12.00-12.45 (dørene åpner kl. 11.30).