Illustrasjonsbilder hentet fra Pixabay. Foto:
Illustrasjonsbilder hentet fra Pixabay. Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalens skolelunsj-tips

Mange har sikkert hørt gjennom barndommen at frokost er dagens viktigste måltid, men når energien har løpt ut fra frokosten, er det like viktig å få i seg en sunn lunsj.

Lunsj er et måltid ment for å gi ny energi midt på dagen for alle aldre, men det er spesielt viktig for ungdommer som ofte ikke spiser frokost. Det er også spesielt viktig for skoleelever å spise en balansert lunsj.

Forskning viser at sultne elever sliter mer med konsentrasjonen, som gjør skolen enda vanskeligere. Selv om det kan være fristende å kjøpe bakervarer eller noe sukker-fylt i kantina, så anbefaler Helsedirektoratet en mer balansert matpakke.

Å lage denne balanserte lunsjen er ofte lettere sagt enn gjort, enten fordi ikke alle har tid eller råd, eller kanskje fordi de ikke vet hvordan man lager maten.

Gønul Edebali Erdeml, ansvarlig for sommerkafeen på Ammerudklubben

– Grove vafler. Det er aldri feil med vafler!

Frøydis Strømme Jørve, leder for UngDyrk

– Grove pizzasnurrer med grønnsakpuré. I tomatsausen kan du blande inn mange grønnsaker. Da får barna i seg nok grønnsaker uten at de tenker over det.

Dania Jafar, Romsås-ungdom

– Ris med kylling og tomat- og bønnesaus. I stedet for å stresse med å lage lunsj på morgenen, kan man ta med middagsrester.

Hannah Westgaard, Ammerud-ungdom

– Sushi

Anna Julia Krynicka, Rødtvet-ungdom

– Pasta med pesto. Pastaen tar kun 12 minutter å koke, og du kan gjøre andre ting mens den koker.

Matpakken bør inneholde:

• Grønnsaker

• Frukt

• Grovt brød

• En proteinkilde (egg, bønner, erter eller hvitt kjøtt)

Sjekk ut @growmedielab