MED MUSIKK: Sangene ble anført av musikanter. Foto: Bjørn Edvard Engstrøm
MED MUSIKK: Sangene ble anført av musikanter. Foto: Bjørn Edvard EngstrømBilde 1 av 1

Gudstjeneste ute i det fri på Enga

På Kristi himmelfartsdag ble det også i år arrangert en utegudstjeneste på husmannsplassen Enga på Ellingsrud. Mange, både barn og voksne, hadde funnet veien innover Mariholtveien for å besøke Enga denne dagen. Sola skinte fra skyfri himmel, så forholdene kunne nesten ikke bli bedre.

Enga, som betyr fruktbar jord, ligger ca. 600 meter innover Mariholtveien fra parkeringen på Nuggerud. Arrangør for friluftsgudstjenesten var Ellingsrud og Furuset menighet som fikk låne husmannsplassen av Andelslandbruket Enga som dyrker jorda på stedet. Her hadde andelseierne så vidt fått startet opp med våronna som i år er sent ute på grunn av kaldt vær og mye snø i vinter.

Sokneprest Klara Vogl ledet friluftsgudstjenesten og hadde med seg tekstlesere og forsangerne Sigrid Marie Refsum på gitar, Anne Grete Orlien, Torstein Hagen og Alf-Martin Hanssen. Det ble sunget «Morning has broken» som er en gælisk folketone. Deretter ble det sunget lovsang, salme 983 Cantai ao Senhor, som er en folkevise fra Brasil, salme 674 «Pris være Gud» som er basert på en melodi fra Sri Lanka. Til slutt ble sunget salme 731 «Jeg folder mine hender små» og sluttsalme 841 «Den blomstertid nå kommer».

Kirkekaffe i friluft og sol smaker alltid godt både med medbrakt mat og bakte kanelboller, sjokolade, kaffe og annet drikke.

GUDSTJENESTE UTE: I frodige omgivelser ved husmannsplassen Enga, markerte man Kristi himmelfartsdag.
 Foto: Bjørn Edvard Engstrøm

GUDSTJENESTE UTE: I frodige omgivelser ved husmannsplassen Enga, markerte man Kristi himmelfartsdag.
Foto: Bjørn Edvard Engstrøm