– Det gikk så utrolig bra! sier Frøydis Strømme Jørve i UngDyrk fornøyd.
– Jeg hadde håpet at det skulle gå bra, men jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så bra!
For med strålende solskinn tok barnefamiliene turen, og det ble ikke bare en kort visitt.
– Det var en masse aktiviteter for barn, spredt ut over et stort område. Så jeg kunne se kjente ansikter og flere timer senere se dem igjen, sier Jørve.
En braksuksess
Etter noen år som miljø-ildsjel og prosjektleder for UngDyrk er Jørve etter hvert blitt god på å arrangere grønne dager, men Treets dag ble langt større enn noe annet hun har vært med på.
– Det er dritvanskelig å anslå, fordi det er så stort område og så mange forskjellige høydepunkter, men på et tidspunkt så sa jeg og Kjetil, mannen min, i munnen på hverandre at det måtte være minst tusen, sier hun lattermildt.
Ikke nok med at mange av dem tok turen, flere ga uttrykk for at dette måtte man ha mer av.
– Det er en følelse når man har vært opptatt av nabolagsbygging og naturvern, og så plutselig ser man folk rundt seg som driver med akkurat det. Jeg fikk den tanken av at «herregud, sånn burde vi hatt mye oftere». Flere av dem jeg pratet med på dagen spurte om dette kom til å skje også til neste år, sier Jørve.
Selve Treets dag, som arrangeres av blant andre OsloTrær, flyttes år etter år, men Jørve ser ikke bort fra at man kan få til en egen variant i Groruddalen om ett år.
– Vi klarte å samle både miljøengasjerte og de som bare stakk innom, som var målet. Det ble en skikkelig suksess.
Skogen vokser
Treplanting var det aller største og viktigste denne søndagen. Ravineskogen skulle utvides opp i skogholtet, frukttrær skulle plantes og et massivt kjempepoppel-tre skulle plantes for å feire offisielt at Grorudparken var vertskap for Treets dag 2023.
– Vi kom i mål. Jeg var litt nervøs på et tidspunkt, fordi det viste seg at det skogprosjektet var mye mer ambisiøst enn jeg trodde, ler Jørve.
Heldigvis var det mange par hender på plass. Hele 1.060 trær har fått nytt hjem i jorda i Grorudparken, inkludert den nevnte kjempepoppelen. Den står like ved basketbanen.
– Det er litt som alkemi. Man blander litt ulike ting, og så får man gull, oppsummerer Jørve.