Kari Barkenæs Foto:
Kari Barkenæs Foto:Bilde 1 av 1

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Kari Barkenæs fra Vålerenga stiller ut bilder i blandet teknikk i Galleri Fjøset på Årvoll gård i oktober.

Utstillingen vil henge i Fjøset fra 1. til 30. oktober. Utstiller Kari Barkenæs liker å stille ut bildene sine forskjellige steder, der hvor folk ferdes. Etter mange år med lange studieopphold og utstillinger i Lofoten, Vesterålen, Finnmark og på Svalbard er fargene ofte preget av skiftninger mellom mørketid og lyset. Temaet er «Tilbakeblikk».

– Noen av arbeidene er fra flere år tilbake, mens andre andre er fra tiden vi er i nå. Trær i kvinneskikkelser har fulgt meg gjennom alle år. Fra store tekstiltepper, som livets tre som blant annet passer i kirkerommet, til mindre arbeider i blandet teknikk.

– Kvinner er sentrale i mine bilder. Noen har jeg valgt å kalle «De tilslørte bypikene». Sommerfugler går også ofte igjen, som et symbol på forvandling og det intense med livet, sier Barkenæs.

Etter å ha hatt atelier i nord, i kirketårnet i Gamlebyen, har hun nå i flere år vært tilknyttet Oslo Prosjektrom Kunstnerfellesskap i Schweigaardsgate. I tillegg har hun jobbet på Rasmus aktivitetshus på Årvoll gård gjennom mange år, og ser derfor fram til å komme tilbake med utstilling.

Søndag 6. oktober blir det vernisage fra klokka 15.30 til 19.00.