BEST I KLASSEN: 4C-elevene på Vestli skole har lest over 11.000 sider hver og ble nylig kronet til landets beste fjerde-klasse i Norli Junior lesekonkurranse. Foto:
BEST I KLASSEN: 4C-elevene på Vestli skole har lest over 11.000 sider hver og ble nylig kronet til landets beste fjerde-klasse i Norli Junior lesekonkurranse. Foto:Bilde 1 av 1

Hver elev i 4C på Vestli skole leste over 11.000 sider – da ble fjerdeklassen kronet med tittelen landets beste

Norli Junior lesekonkurranse, med påmeldte skoleklasser fra hele landet, ble nylig avsluttet og 4C på Vestli skole, der hver elev har lest over 11.000 sider, ble beste fjerde-klasse i hele landet.

– Dette er en nyhet som bør spre glede og leselyst i hele Groruddalen, sier rektor Ellen Sundby.

Lesekonkurransen er et grep for å motivere og bidra til leseglede over hele landet. I 2016 deltok 23.00 barn fra 1.400 klasser i konurransen, og de ivrige leseløvene leste cirka 40 millioner sider på tre måneder. Konkurransen startet i september, men 4c-klassen på Vestli hev seg ikke på konkurransen før drøyt en uke hadde gått. Likevel kapret de tittelen som beste fjerde-klasse på landsbasis.

Stas med anerkjennelse

Da avisa besøkte klassen tirsdag formiddag satt de ivrige fjerde-klassingene i timen, men snakket gjerne om både konkurransen, lesegleden, og topp-plasseringen. 9 år gamle Sabina har blant annet lest den ene Harry Potter-boka og Hamtserprinsessen.

– Det er veldig kult at vi ble best av fjerde-klassingene i Norge, det er en bekreftelse på at vi er flinke til å lese.

Klassekamerat Ayaan (9) har lest nesten hundre bøker, forklarer 9-åringen, og legger til at det eksakte tallet er 99.

– Vi begynte på konkurransen en uke etter de andre, men jeg har lest både hjemme og på skolen, smiler Ayan.

Gøy og lærerikt

Med adresse på Vestli og Deichman-biblioteket et steinkast unna har elevene hatt et hav av bøker å bryne seg på.

– Mamma oppfordrer meg til å lese, og når vi er på biblioteket låner ejg ofte med meg flere bøker. Hun er veldig stolt av meg, sier Ayaan.

– Får man tid til Playstation og lese så mange bøker, samtidig?

– Jeg syns bøker er mer spennende og siden vi deltok i en konkurranse ville jeg heller lese, forklarer en pliktoppfyllende og god lagkamerat, Ayaan.

Og det er mange gode sider ved å lese bøker. Man terper både på språk og utvikler vokabularet.

– Men også nye begreper, understreker Sabina.

Høstet mye ros.. og snart premier

Elevene i 4C skal få tilsendt pokal fra Norlie for sin innsats, og rektor Ellen Sundby har lovet at det venter en liten feiring på elevene. Elevene i 4C leste over 11.000 sider hver. Lærer Fatemeh Javad har fulgt elevene under konkurransen og blant annet kvalitetssikret antall sider elevene oppga, samt fulgt opp leseferdighetene.

– Jeg har rost dem utrolig mye, det er verdens beste gjeng. De er dyktige og motiverte, forklarer Javad.

Hun har utført rollen sin som kontaktlærer og elevenes lagleder på strålende vis, og sier til avisa at hun til og med har sendt elevene påminnelser om å huske å lese.

– Jeg skalv da vi fikk e-posten med beskjed om at vi hadde vunnet, smiler Javad.