EN SMYGTITT: Sjur Jøkling Eriksen åpner dørene til konteinerne som er fylt til randen med saker og ting som selges til helgen.
EN SMYGTITT: Sjur Jøkling Eriksen åpner dørene til konteinerne som er fylt til randen med saker og ting som selges til helgen.Bilde 1 av 4
SPENTE KORPSGUTTER: Edvard Kjølstad Jøkling Eriksen (13) og Oskar Espedal Hovind (13) skal være med å bidra til helgen. Og de gleder seg til både 17. mai og loppemarked.
SPENTE KORPSGUTTER: Edvard Kjølstad Jøkling Eriksen (13) og Oskar Espedal Hovind (13) skal være med å bidra til helgen. Og de gleder seg til både 17. mai og loppemarked. Bilde 2 av 4
OPPDAGELSESFERD: Hva skjuler seg bak her, tro?
OPPDAGELSESFERD: Hva skjuler seg bak her, tro?Bilde 3 av 4
GODT SKILTA: Det er godt markert hvor konteinerne til Grorud skoles musikkorps står.
GODT SKILTA: Det er godt markert hvor konteinerne til Grorud skoles musikkorps står. Bilde 4 av 4

Hvilke skatter skjuler seg i musikkorpsets konteinere før det store loppemarkedet til helgen?

Til helgen braker det løs på Grorud skole når det arrangeres et loppemarked til inntekt for korpset. Hva ligger bak et slikt loppemarked, og hva skjuler seg i konteinerne?

Grorud skoles musikkorps arrangerer årets første loppemarked, årlig arrangeres det to, ett om våren og ett om høsten.

– Inntekten går til undervisning av korpset. Da leier vi blant annet inn dirigenter og instruktører til både drill og korpset, forteller Sjur Jøkling Eriksen som har hovedansvaret for loppemarkedet.

SPENTE KORPSGUTTER: Edvard Kjølstad Jøkling Eriksen (13) og Oskar Espedal Hovind (13) skal være med å bidra til helgen. Og de gleder seg til både 17. mai og loppemarked.

– Ting som leveres skal være hele

– Vi har noe markedsføring på nett, og så er det folk som ringer hele tiden. I tillegg har vi fire til fem loppehentinger i forkant av hvert loppemarked.

– Hva synes du om fangsten?

– Vi har egentlig bare hatt tid til å ta imot ting, imidlertid er det veldig viktig at det som leveres skal være helt. Når det er snakk om klær er det vanskelig å vurdere, fordi det ofte kommer i poser eller sekker, men dette er vi veldig bevisst på.

Stort sett er det som leveres i god stand, og ofte skjuler det seg skatter blant gjenstandene. Eriksen forteller at det noen ganger til og med har vært kunder som vil betale mer for en vare, da kunden er kjent med varen og selgeren ikke nødvendigvis er klar over hvilken skatt det faktisk er.

OPPDAGELSESFERD: Hva skjuler seg bak her, tro?

Alle bidrar

At det ligger noen timer med arbeid bak et loppemarked er åpenbart, men ifølge Eriksen er det til sammen flere døgn, om en legger alt sammen.

– Det er nok rundt 30 timer med organisering i forkant av selve helga. Deretter er det sikkert 20 timer i loppemottak, og til slutt går mye av helga til selve loppemarkedet.

Riktignok er det ikke bare de voksne som tar tak for at barna skal kunne spille i korpset. Eriksen forteller at fra og med tolvårsalderen bidrar også musikantene med for eksempel å selge.

– Derfor blir det en fin arena der voksne og barn jobber sammen. Det er lave skuldre, og barna blir også enda bedre kjent.

Denne helgen arrangeres altså loppemarkedet på Grorud skole klokka 11.00-16.00 på lørdag og klokka 11.00-15.30 på søndag.

GODT SKILTA: Det er godt markert hvor konteinerne til Grorud skoles musikkorps står.