WOW: Ammerudklubben fikk pris på Hamar, og ikke hvilken som helst pris. Klubben ble kåret til den beste ungdomsklubben i hele Norge. Ikke rart at Amal Salhi og Habib Tahir jubler. Foto: Grow Medialab/Hannah Westgaard
WOW: Ammerudklubben fikk pris på Hamar, og ikke hvilken som helst pris. Klubben ble kåret til den beste ungdomsklubben i hele Norge. Ikke rart at Amal Salhi og Habib Tahir jubler. Foto: Grow Medialab/Hannah WestgaardBilde 1 av 3
STOLTE: Enhetsleder i Bydel Grorud  Habib Tahir (t.h.) og klubbleder på Ammerudklubben, Amal Salhi, og to av klubbens brukere, Hannah Westgaard (t.v.) og Haris Kirun, er superstolte etter at klubben ble kåret til landets beste for ungdommer. Foto: Grow Medialab
STOLTE: Enhetsleder i Bydel Grorud Habib Tahir (t.h.) og klubbleder på Ammerudklubben, Amal Salhi, og to av klubbens brukere, Hannah Westgaard (t.v.) og Haris Kirun, er superstolte etter at klubben ble kåret til landets beste for ungdommer. Foto: Grow MedialabBilde 2 av 3
FULL STØTTE: Når Habib Tahir er ute for å presentere Ammerudklubben og ungdomstilbudene i bydelen generelt, viser han alltid fram de mange artiklene som Akers Avis Groruddalen har skrevet om klubben gjennom alle år. <br/>
FULL STØTTE: Når Habib Tahir er ute for å presentere Ammerudklubben og ungdomstilbudene i bydelen generelt, viser han alltid fram de mange artiklene som Akers Avis Groruddalen har skrevet om klubben gjennom alle år.
Bilde 3 av 3

Hyllet på Hamar – Ammerudklubben er Norges beste ungdomsklubb

Jubelen brøt løs da Ammerudklubben fikk prisen som landets beste ungdomsklubb. Enhetsleder i Bydel Grorud, Habib Tahir, takker blant annet de mange dyktige ungdomsarbeiderne i bydelen som har gjort det mulig.

Akers Avis Groruddalen møtte Habib allerede fredag kveld på Ammerudklubben, et par dager før avreise til Hamar. 


– Det er en ære bare å bli nominert. Samme hva utfallet blir er vi stolte over det vi har fått til i bydelen og på Ammerudklubben, konstaterte en spent Habib.

Åpne møteplasser

Sammen med Ammerudklubben var Carlon Fritidsklubb fra Stjørdal og Ungdommens Kulturhus i Marker i Østfold nominert. Det er Ungdom og Fritid som som sto bak nominasjonen til de tre ungdomsklubbene blant alle andre ungdomsklubber i landet. Ungdom og Fritid, Landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus, er en norsk barne- og ungdomsorganisasjon for brukere, ansatte og frivillige i kommunale og kommunalt støttede fritidsklubber, ungdomshus og lignende åpne møteplasser for ungdom i Norge. Organisasjonen ble stiftet i 1978 og organiserer i dag rundt 700 fritidsklubber og ungdomshus med til sammen 2.500 ungdomsarbeidere og 100.000 ungdommer.

– Dette er med andre ord en betydningsfull og tung pris. Det er så stort at vi er en av de nominerte, sa Habib.

STOLTE: Enhetsleder i Bydel Grorud  Habib Tahir (t.h.) og klubbleder på Ammerudklubben, Amal Salhi, og to av klubbens brukere, Hannah Westgaard (t.v.) og Haris Kirun, er superstolte etter at klubben ble kåret til landets beste for ungdommer.
 Foto: Grow Medialab

STOLTE: Enhetsleder i Bydel Grorud Habib Tahir (t.h.) og klubbleder på Ammerudklubben, Amal Salhi, og to av klubbens brukere, Hannah Westgaard (t.v.) og Haris Kirun, er superstolte etter at klubben ble kåret til landets beste for ungdommer.
Foto: Grow Medialab

En bærebjelke

Kåringen fant sted under en konferanse som Ungdom og Fritid arrangerer på Hamar med 287 ungdomsarbeidere fra hele landet. Årets tema er «Tilbake til fremtiden – innovasjon og utvikling i fritidsklubbfeltet etter pandemien». 


– Pandemien har satt sterke spor i våre barn og ungdommer. Derfor er det viktig at vi legger en plan for hvordan ungdomsarbeidet skal være en ressurs og en bærebjelke i gjenresingsprosessen, og det er nettopp dette konferansen handler om, kunne Habib fortelle på fredagskvelden. 
Pluss kåringen av landets beste ungdomsklubb – som altså ble Ammerudklubben!

Fantastisk engasjement

Det er en en overveldet Habib som tar kontakt med Akers Avis Groruddalen fra Hamar rett etter utnevnelsen. 


– Det gikk veien. Dette er en gledens dag for alle som har stilt opp og utviklet det gode ungdomsarbeidet i Bydel Grorud.

– Gratulerer til all ungdom i Bydel Grorud og de mange dyktige ungdomsarbeiderne som har bidratt til at Bydel Grorud har landets beste ungdomstilbud, sier Habib.


Han trekker også spesielt fram BU leder Anders Røberg-Larsen, AMOK-leder Grethe Fossli, avdelingsdirektør oppvekst Jarle Dukic Sandven og bydelsdirektør Ayub Tughra.


FULL STØTTE: Når Habib Tahir er ute for å presentere Ammerudklubben og ungdomstilbudene i bydelen generelt, viser han alltid fram de mange artiklene som Akers Avis Groruddalen har skrevet om klubben gjennom alle år. 

- Tusen takk for at dere alltid stiller opp når vi spør om dere kan komme. Gjennom deres artikler kan vi nærmest fortelle hele klubbens historie når vi er ute og presenterer oss. Meget verdifullt, slår Habib fast.
 Foto: Rolf E. Wulff

FULL STØTTE: Når Habib Tahir er ute for å presentere Ammerudklubben og ungdomstilbudene i bydelen generelt, viser han alltid fram de mange artiklene som Akers Avis Groruddalen har skrevet om klubben gjennom alle år.

– Tusen takk for at dere alltid stiller opp når vi spør om dere kan komme. Gjennom deres artikler kan vi nærmest fortelle hele klubbens historie når vi er ute og presenterer oss. Meget verdifullt, slår Habib fast.
Foto: Rolf E. Wulff

– Vi har hatt våre visjoner og drømmer og fått forståelse for det. Det er signaler som våre lokalpolitikere har fanget opp og forstått viktigheten av. I tillegg har det vært full støtte fra min egen arbeidsgiver. Og bak det hele ligger et utrolig og fantastisk engasjement fra den flotte ungdommen i bydelen og alle som er tilknyttet klubben. Det har ført til at vi nå kan smykke oss med tittelen landets beste ungdomsklubb, konstaterer en lykkelig og rørt Habib Tahir.



I 2006 fikk Ammerudklubben Oslo X-Large-prisen. Rett før koronaen brøt ut ble Bydel Grorud med sitt ungdomstilbud kåret til landets beste kommune for barn og unge, en pris gitt av Barne- og Familiedepartementet. Nå er Ammerudklubben også ganske enkelt landets beste!