ÅPEN DAG: Mia Isabelle Momcilovic-Standahl og rektor Kjell Ove Hauge er utrolig spente på åpen dag.
ÅPEN DAG: Mia Isabelle Momcilovic-Standahl og rektor Kjell Ove Hauge er utrolig spente på åpen dag. Bilde 1 av 3
SKOLESØK: Saga Hammerø (15) syns at Kuben virker som en fin skole, men hun tror at F21 passer henne bedre.
SKOLESØK: Saga Hammerø (15) syns at Kuben virker som en fin skole, men hun tror at F21 passer henne bedre. Bilde 2 av 3
GLEDER SEG: Karoline Østli Bergestad (15) vurderer å søke studieplass på Kuben.
GLEDER SEG: Karoline Østli Bergestad (15) vurderer å søke studieplass på Kuben. Bilde 3 av 3

Innovativt tilbud – Kuben videregående skole tilbyr et unikt studieløp

Utforsk det unike dobbeltkompetanseløpet ved Kuben videregående skole, en banebrytende mulighet for studenter til å korte ned studietiden. Programmene HYSK og BYSK åpner dører for kombinasjon av kompetanseområder.

På Kuben videregående var det åpen dag 23. januar, og tiendeklassingene som kom for å se på skolen virket imponert over variasjonen av studievalg. Rektor på Kuben, Kjell Ove Hauge, skryter av tilbudene de har, og forteller at de ansatte på skolen har forstått at de må tenke nytt og utvikle seg i tråd med det elevene ønsker. 

De har derfor implementert et dobbeltkompetanseløp som kalles for HYSK (helse yrkes- og studiekompetanse) og BYSK (byggfag yrkes- og studiekompetanse)

Dobbeltkompetanseløpet vi har laget varer i fire år. Du blir lærling nesten med en gang, får lønn under utdanningen, og så tar du full studiekompetanse med realfagfordypning slik du er klar for ingeniør- og medisinstudiet hvis du vil. Dette sparer du mye tid på, forteller Kjell.

Ansatte på Kuben tenker at slike spesialtilbud med flere valgmuligheter er smart å ha for ikke å ende opp som en A4-skole. Kjell forteller at det også er grunnen til at de arrangerer åpen dag, slik at de kan informere om de unike studievalgene skolen har å tilby.  

På Kuben holder vi alle muligheter åpne. Vi er et flaggskip. Vi vil vise vei, og vi ønsker å fortsette å være en skole som lever videre og utvikler nye ting, tenker nytt, prøver og feiler. For det er kun gjennom feiling at vi blir bedre, smiler Kjell.

Hvorfor bør man søke på Kuben videregående?

Kuben er en stor, fin, trygg skole, med et stort mangfold av elever. Her treffer du elever fra hele byen, elever med forskjellige interesser, og elever med mange forskjellige kulturelle bakgrunner. Så her finner alle seg en god venn. 

Samhold og vennskap

Mia Isabelle Momcilovic-Standahl (17) går andre år på barne- og ungdomsfagarbeid på Kuben. Hun forteller at det er et utrolig fint miljø på skolen, og at folk omgås med hverandre på tvers av hva de studerer. 

Vi er kjent for å være en veldig stor og god yrkesskole. Så yrkesfagene er det ikke tvil om at er bra. I tillegg er yrkesfagene virkelig populære. Spesielt bygg, elektro og helse er veldig populære linjer her. Kuben er jo en utrolig stor og åpen skole, så det er mange muligheter for å samles, forteller hun med et smil. 

Samtidig er hun en del av et initiativ som kalles for «Kubfluensere». Mia, i samarbeid med tre andre elever, er influenser for Kuben videregående. De har kontroll over TikTok og Instagram-kontoen til skolen, og der publiserer de ulike arrangementer og hendelser som er aktuelle for elevene å få med seg. 

Nå har de et ønske om å gjøre kontoen mer personlig. 

Vi vil filme i friminuttene og mellom timer for å gjøre innholdet mer personlig. Så kan vi lagre det som en highlight på Instagram slik at folk kan se hvordan miljøet er i sanntid. Da er det ikke bare fokus på lærerne, men også på miljøet, elevene og hvordan det ser ut. I tillegg kan det være til stor hjelp for nye elever som kanskje ikke vet hvor alt er ennå. 

Hun legger til at de skal begynne med skoleavis på skolen, som kommer til å bli styrt av elevene og miljøarbeidere. 

Ønsker du å bli journalist i fremtiden? Eller kanskje du ønsker å satse som influenser? Kuben videregående har i alle fall mulighet til å gi deg en smakebit.

Tre på Kuben – Hva ser du etter når du skal velge skole?

Frida Zambrabolie (15)

Jeg ser etter en god skole med høyt snitt, fordi snittet må reflektere hvilke resultater skolen gir. I tillegg må det jo også være et godt skolemiljø. Man kan ikke gå på en skole hvor man ikke trives, så det er viktig det også. 

Saga Hammerø (15)

Jeg vil at skolen skal ha et bra miljø, slik at det er lett å komme inn å få nye venner. Og så er det jo fint om det er en fin skole, og at det er en linje hvor man kan gjøre noe man syns er gøy. Jeg tenker å starte på medier og kommunikasjon, og jeg tror nok at jeg skal søke på F21. 

Karoline Østli Bergestad (15)

Det jeg ser etter er et bra miljø, en god skole, og om de tar linja jeg vil gå på seriøst. Jeg vil søke meg inn på helse og oppvekst, og jeg er på Kuben fordi de har helse med studiekompetanse. Det synes jeg virker litt artigere, for man er liksom i praksis alle årene da.







Funfacts om Kuben videregående skole

• De har elever med over 100 forskjellige nasjonaliteter.

• Omtrent en tredjedel som går yrkesfag i Oslo går på Kuben.

• Kuben er en av få skoler som rekrutterer fra absolutt alle 15 bydeler. De har elever fra alle bydelene i Oslo.