SNART BLIR DET TURNERING: Hvem er Tveitas største sjakkess? Det skal avgjøres 26. juni på familiedagen til Tveitaklubben. Her med Aljirami Mamuti. Foto: Sindre Veum Apneseth
SNART BLIR DET TURNERING: Hvem er Tveitas største sjakkess? Det skal avgjøres 26. juni på familiedagen til Tveitaklubben. Her med Aljirami Mamuti. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

Inviterer til sjakkturnering på Tveita

Norges Sjakkforbund har gitt Tveitaklubben et flott sjakkbord i gave. Men sjakkbordet er ikke forbeholdt kun klubbens medlemmer, tvert imot. 27. juni blir det familiedag og sjakkturnering på Tveita.

Norges Sjakkforbunds «Sjakk og samfunn» har gitt Tveitaklubben et sjakkbord som står plassert rett utenfor klubben i gave. Sjakkbordet var en gave til klubben, men alle er velkommen til å bruke det. Har man ikke egne brikker hjemme, kan man spørre pent om Tveitaklubben kan låne bort sine. FIFA-turneringer er fremdeles det mest populære, sier klubbleder på juniortilbudet, Aljirami Mamuti, men sjakkbordet har på tross av sin korte tid på klubben rukket å bli et populært innslag. Og nå blir det sjakkturnering.

– Jeg hadde blitt knust

26. juni inviterer Tveitaklubben til familiedag med en rekke aktiviteter – blant annet en sjakkturnering.

– Da er det bare å komme. Det blir matservering, musikk, aktiviteter utenfor klubben og sjakkturnering. Der kan man spille både mot folk som er skikkelig gode i sjakk, og mot nybegynnere, sier Aljirami Mamuti, som oftest bare blir kalt Ali.

– Hvem er den beste på Tveitaklubben?

– Etter min mening er det barna. Nei, dem tør jeg ikke spille mot, da tror jeg at jeg hadde blitt knust, det hadde blitt sjakk matt på få trekk. Jeg kunne tapt og likevel opprettholdt statusen som klubbsjef, men ikke sjakksjef, humrer Ali og legger til at kollega Martin er hakket mer dreven enn ham selv.

Henge-bord

Sjakkbordet kom på plass 28. april og er som nevnt et populært innslag på klubben.

– Det kan hende at det er to som spiller, og så står det en stor gjeng rundt og ser på dem. Og så er det mange som bare sitter på benken og slapper av, uten å spille.

På bordet er det festet lapper som viser tidene man kan låne brikker fra klubben. Bordet er plassert strategisk slik at det står lett tilgjengelig og har en innbydende effekt.

– Bordet er for alle, og derfor står det der det står, så hvem som helst kan sette seg ned og spille, avslutter Ali.